Κόσμος

Για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε Βόριο στον πλανήτη Άρη!

Το curiosity rover της NASA εντόπισε -για πρώτη φορά- Βόριο, ένα στοιχείο που υποστηρίζει τις θεωρίες ότι στο μακρινό παρελθόν, ο πλανήτης Άρης ήταν κατοικήσιμος, και διέθετε ένα κλίμα παρόμοιο με αυτό της Γης.
Η Περιέργεια το rover της NASA κατέγραψε ενδιαφέρουσες διαδικασίες στις πλαγιές του όρους Sharp στον πλανήτη Άρη, προσφέροντας πολύ περισσότερα στοιχεία για το ζεστό και πλούσιο σε νερό περιβάλλον.

Το ρομποτικό όχημα, σύμφωνα με το geodifhs.com, ερευνά επί του παρόντος μια περιοχή που πρέπει να ήταν υγρή και όπου έχουν συσσωρευτεί ιζήματα με την πάροδο του χρόνου. Μεταξύ αυτών, παρατηρήθηκε αιματίτης, αργιλικά ορυκτά, και, για πρώτη φορά, το βόριο. Η ανακάλυψη του βορίου εντυπωσίασε τους επιστήμονες.

Είναι μόνο μια ελάχιστη ποσότητα, το 1/10 του 1% της σύνθεσης του πετρώματος, αλλά δεν είναι σαφές πώς βρέθηκε εκεί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι προήλθε είτε από την εξάτμιση μιας λίμνης ή ίσως έχει σχέση με την χημεία της απόθεσης του πηλού.

Η τελευταία ιδέα είναι σύμφωνη με την απόθεση του αιματίτη που βρέθηκε στην περιοχή.»Παραλλαγές σε αυτά τα μέταλλα και τα στοιχεία δείχνουν ένα δυναμικό σύστημα. Μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα υπόγεια, καθώς και τα επιφανειακά ύδατα. Το νερό επηρεάζει την χημεία των αργίλων, αλλά η σύσταση του νερού αλλάζει επίσης», πρόσθεσε ο Grotzinger ένας ερευνητής της ΝΑΣΑ.

Βλέπουμε χημική πολυπλοκότητα αναφέροντας μια μακρά, διαδραστική ιστορία με το νερό. Όσο πιο πολύπλοκη είναι η χημεία, τόσο το καλύτερο για κατοικησιμότητα. Το βόριο, ο αιματίτης, και ορυκτά αργίλου υποδηλώνουν κινητικότητα των στοιχείων και ηλεκτρόνια, και αυτό είναι καλό για τη ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...