Αρχείο

Γιατί ο στρατός στην Βουλγαρία ανέλαβε τρομερές εξουσίες ; Πληροφορίες για ισλαμική επέλαση και ρωσική διείσδυση

Ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος της Βουλγαρίας προκαλεί πάρα  πολλά ερωτηματικά όχι μόνο για τον χρόνο της ψήφισης του αλλά και για το περιεχόμενο του και την αποστολή που θα επιτελέσει . 

Το νέο νομοσχέδιο για την τρομοκρατία  δίνει πολύ  μεγάλες εξουσίες  σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sofia Globe,  δίνοντας  την πραγματική δυνατότητα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις να απολαμβάνουν «ευρείες εξουσίες» σε όλο το κράτος,  σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων τις  οποίες και αναμένουν οι Βούλγαροι προφανέστατα. 

Οι μυστικές υπηρεσίες στην Σόφια , διαθέτουν  πληροφορίες για την πρόκληση ενδεχόμενου κύματος τρομοκρατικών πράξεων ακραίου ισλαμικού χαρακτήρα από τους πυρήνες του ISIS που έχουν διεισδύσει στην χώρα,  αλλά και από ισλαμικές  οργανώσεις στην Βοσνία.

Άλλες φήμες θέλουν την περίπτωση εξεγέρσεων στην χώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της ρωσικής διείσδυσης στην χώρα , κάτι που φοβούνται ΗΠΑ  και ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση από άποψη ασφάλειας όμως ειδικά στα Βαλκάνια είναι σε ιδιαιτέρα κρίσιμο σημείο, κάτι που επιβεβαιώνουν   και οι  πρόσφατες αναφορές νατοϊκών αξιωματούχων που αναμένουν σφοδρές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, για διάφορους λόγους εθνοτικού χαρακτήρα αρχής γενομένης από την ΠΓΔΜ.

Η εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας ενέκρινε τη δεύτερη και τελική ψήφιση  του νομοσχεδίου κατά της Τρομοκρατίας, δίνοντας  ευρείες εξουσίες στις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης και εισάγοντας μια σειρά από άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ορίου για τον αριθμό των προπληρωμένων καρτών SIM ανά άτομο.

Αν υπάρξει μια τρομοκρατική επίθεση στη Βουλγαρία, ο στρατός της χώρας θα έχει  το δικαίωμα να συλλαμβάνει ανθρώπους, να τους κατάσχει  τα προσωπικά τους αντικείμενα ,  τα αυτοκίνητά τους και να ελέγχει την ταυτότητά τους εξονυχιστικά.

Οι έλεγχοι ταυτότητας δεν θα ισχύουν  μόνο για ύποπτους τρομοκράτες, αλλά όλους όσους διέρχονται  από οργανωμένα στρατιωτικά  σημεία ελέγχου ή οποιοδήποτε στρατηγικά σημαντικές περιοχές που φρουρούνται  από τον στρατό.

Οι έλεγχοι ταυτότητας θα βασίζονται όχι μόνο σε προσωπικά έγγραφα, αλλά και σε πληροφορίες από τους πολίτες των οποίων οι ταυτότητες έχουν ελεγχθεί και οι οποίοι γνωρίζουν το άτομο.

avb1

Ο στρατός θα είναι σε θέση να εισέλθει σε σπίτια χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, ακόμη και σε περίπτωση απουσίας του ιδίου .

Θα έχει  το δικαίωμα να χρησιμοποιεί  σωματική βία και πυροβόλα όπλα ως έσχατη λύση. !!

Ο νόμος αναφέρει ότι «όχι  μόνο εκείνοι για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοιμάζουν  τρομοκρατική πράξη θα τίθενται υπό κράτηση, αλλά και όποιος εσκεμμένα εμποδίζει τους υπαλλήλους που εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Επίσης, σε  κράτηση θα οδηγούνται όλοι οι πολίτες  που παραβιάζουν τη δημόσια τάξη ή  εκπροσωπούν άλλους προφανείς  κινδύνους».

Εκείνοι που κρατούνται θα παραδίδονται  στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τα προσωπικά τους δεδομένα να  καταγράφονται, καθώς και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η σύλληψη.

Όλοι οι χώροι θα δύναται  να αναζητηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του ή της ιδιοκτήτη ακόμη και  σε περίπτωση απουσίας του ,  που έχουν ενδεχομένως σκοπό να αποτρέψουν  τρομοκρατική επίθεση.

Επίσης η κράτηση πολίτη μπορεί να  βοηθήσει και σε «άλλες περιπτώσεις ακραίας ανάγκης». Τα αποτελέσματα θα καταγράφονται σε γραπτή δήλωση, η οποία θα πρέπει να υπογράφεται από τον ιδιοκτήτη ή τον ένοικο του δωματίου.

Η χρήση σωματικής βίας θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της «απόλυτης ανάγκης» , και αυτό αφορά την μη εκτέλεση εντολής , αντίσταση, απόπειρα διαφυγής, ή  επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον στρατό ως έσχατη λύση  σε ένοπλες επιθέσεις, ελευθερώνοντας ομήρους, ή  για αυτοάμυνα. Οι ειδικοί κανόνες για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων θα καθορίζονται από τον Υπουργό Άμυνας βάσει των προτάσεων από τον Βούλγαρο Αρχηγό ΓΕΕΔ.

Αν υπάρχει μια επικείμενη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, ο Πρωθυπουργός θα δημιουργήσει ένα εθνικό επιχειρησιακό στρατηγείο για τη διαχείριση των δυνάμεων και μέσων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Αυτό το επιτελείο θα περιλαμβάνει, εκτός από τους υπουργούς και τον  αρχηγό της κυβερνήσεως,   υπηρεσίες, και τον Γενικό Εισαγγελέα.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης την καταχώριση άνω των 10 προπληρωμένων καρτών  SIM.

Μετά τον εντοπισμό ιστοσελίδων των οποίων το περιεχόμενο υποκινεί την τρομοκρατία ή διαδίδει γνώση σχετικά με τρομοκρατικές δραστηριότητες, το βουλγαρικό υπουργείο εσωτερικών και η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (SANS) θα ζητήσει  να απαγορευθεί η πρόσβαση σε αυτές τις ιστοσελίδες με εντολή δικαστηρίου.

Αυτές οι ιστοσελίδες θα πρέπει να ελέγχονται κάθε τρεις μήνες από το Υπουργείο Εσωτερικών και την υπηρεσία SANS.

2010-12-06-042_2

Η προθεσμία για την επιτήρηση με την υποψία της συμμετοχής στην τρομοκρατία ορίζεται σε τρία έτη.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας και ένα εθνικό σχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων αυτών, η κυβέρνηση θα πρέπει να επικουρείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το νομοσχέδιο θέτει σε  τρία επίπεδα  την τρομοκρατική  απειλή  και τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας των μονάδων αντι-τρομοκρατίας.

Όπως γίνεται κατανοητό  λοιπόν  κάτι πολύ κακό αναμένουν οι «γείτονες» Βούλγαροι ,  είτε λόγω εξέγερσης του λαού τους , είτε λόγω ισλαμιστών τρομοκρατών  είτε  οτιδήποτε άλλο. Πάντως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα …. η φωτιά θα έρθει και προς το δικό μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ