Κόσμος

Γαλλία: Δήμαρχος βάφτισε δρόμο «οδό Brexit»

Φόρο τιμής στην απόφαση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε να αποδώσει ο δήμαρχος της  πόλης Μποκέρ, στα νότια της Γαλλίας, με την απόφασή του να βαφτίσει έναν δρόμο, «Οδό Brexit»

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Julien Sanchez, οποίος προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του Εθνικού Μετώπου, υπέβαλε την πρότασή του στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο την ενέκρινε, και έτσι ολοκληρώθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες για τα «βαφτίσια» του προηγουμένως ανώνυμου δρόμου.

Το ειρωνικό είναι πως ο δρόμος που επελέγη για να ονομαστεί «Οδός Brexit» βρίσκεται πολύ κοντά στην Οδό Robert Schuman και τη Λεωφόρο Jean Monnet, που ονομάστηκαν προς τιμήν δύο «αρχιτεκτόνων» της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο στο κόμμα της Marine Le Pen, ο 33χρονος Sanchez ανακοίνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω Twitter, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από Γάλλους πολίτες που διαφωνούν με τις πολιτικές τους απόψεις αλλά και πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα από Ευρωσκεπτικιστές και υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου.

Δεν έλειψαν βέβαια και εκείνοι που χαρακτήρισαν ατυχή την επιλογή ενός δρόμου που είναι κυκλικός για να πάρει το όνομα του Brexit, διατυπώνοντας μάλιστα τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι, όπως και η ομώνυμη οδός, η έξοδος των Βρετανών από την ΕΕ δεν βγάζει... πουθενά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...