Πολιτική

Γαβρόγλου: Δίνουμε μάχη με τους Θεσμούς για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μέσα στο 2017

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Κώστας Γαβρόγλου, για το ενδεχόμενο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο 2017.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε «καθημερινή μάχη» με τους Θεσμούς για αυτό το ζήτημα. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιους διορισμούς θα έχουμε φέτος. Αλλά δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερες ελπίδες», είπε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι οι διορισθέντες θα πρέπει να περάσουν εξετάσεις του ΑΣΕΠ.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου, δήλωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναβάθμιση των τελευταίων δύο τάξεων του λυκείου - από το οποίο οι απόφοιτοι θα παίρνουν Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια - αλλά και στην αναμόρφωση του πρώτου χρόνου των πανεπιστημίων. «Οι τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν θα είναι ακυρωμένες, ορισμένες εξετάσεις για ορισμένα μαθήματα θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, ορισμένα θα είναι σχολικές εξετάσεις, θα παίρνεις Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό τον τρόπο θα μπαίνεις στα πανεπιστήμια, όπου και εκεί θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη ευελιξία, απ' ό,τι υπάρχει σήμερα», εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...