Κόσμος

Αljazeera: Το σχολείο μεταναστών στο στρατόπεδο του Σκαραμαγκά που δίνει ελπίδα (χωρίς την αιγίδα του ελληνικού κράτους)

Στο  σχολείο στο στρατόπεδο προσφύγων στο  Σκαραμαγκά εστιάζει το  αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο το οποίο προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε δεκάδες παιδιά και διασφαλίζει ότι τα παιδιά αυτά θα γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν χωρίς την αιγίδα του ελληνικού κράτους. 

Το στρατόπεδο προσφύγων στο Σκαραμαγκά φιλοξενεί περίπου 3.000 Σύρους,  Άραβες, Κούρδους, Ιρακινούς και Αφγανούς, περίπου οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά.

Ο Deyaa Orfali, 28 ετών είναι Σύρος δάσκαλος από την πόλη Χομς, ο οποίος διέφυγε από την πατρίδα του, νωρίτερα αυτό το χρόνο μόλις του ήρθε η κλήση  για τη στρατιωτική θητεία στο κυβερνητικό στρατό της Συρίας.

Από τον Απρίλιο, εργάζεται  ως καθηγητής στη Σχολή Ελπίδα, μια πρωτοβουλία των προσφύγων παρέχοντας  μαθήματα για παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 13 ετών στο Σκαραμαγκά.

«Μερικές φορές βλέπω παιδιά να παίζουν με πέτρες και σίδερα» , δήλωσε ο Orfali στο Αλ Τζαζίρα, εξηγώντας ο ίδιος ότι οι δύσκολες ανθρωπιστικές συνθήκες του στρατοπέδου έχουν καταστήσει τη ζωή πιο δύσκολη για τις ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εδώ περιμένουν για μετεγκατάσταση ή την επανένωση [αλλού στην Ευρώπη].», τονίζει ο Orfali, ο οποίος  μαζί με 21 άλλους  εκπαιδευτικούς  παραδίδει μαθήματα στην τέχνη, τα μαθηματικά, αγγλικά, αραβικά και περσικά αρκετές φορές την εβδομάδα .

Ο ίδιος είπε ότι το σχολείο παράσχει στα παιδιά με μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από το παιχνίδι στους δρόμους. Ο Orfali δήλωσε ο ρόλος του σχολείου  είναι διπλά σημαντικός.

"Πολλοί γονείς διστάζουν να αφήσουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν ελληνικά σχολεία επειδή ελπίζουν ότι θα μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης", αναφέρει ο Σύρος δάσκαλος .

569ffe376c144cb896626bd994fc4abd_18

«Αν έστελναν  τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο, θα χρειάζονταν  τουλάχιστον ένα έτος για να τους διδάξουν ελληνικά. Έτσι, ποιος είναι ο λόγος ; τονίζει ο ίδιος.

Το αραβικό δίκτυο τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο, υπήρξε έντονη αντίδραση από πολλούς Έλληνες πολίτες , όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να επιτρέψει σε 22.000 παιδιά προσφύγων  να παρακολουθήσουν τοπικά σχολεία.

Το πρόβλημα τονίζει το ρεπορτάζ είναι ότι υπάρχουν  πάνω από 62.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ, οι οποίοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες .

Μαζί με τα παράνομα Τζαμιά θα έχουμε  τώρα και "παράνομα" σχολεία σε μια χώρα που η λέξη παρανομία βρίσκεται  παντού όπου και να κοιτάξεις.

Οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι όποιοι και να είναι από όπου και να προέρχονται οφείλουμε να τους ελέγξουμε και να τους δώσουμε ότι μπορούμε σαν ελληνικό κράτος , μέχρι να λυθεί το θέμα στην ΕΕ.

50ade0cf65334359a300bc6df4805a73_18

Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν πρέπει να τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους έρμαια του κάθε φανατικού ιμάμη , ή να φοιτούν στο κάθε σχολείο που δεν γνωρίζουμε ούτε από που χρηματοδοτείται , ούτε ποίος δάσκαλος διδάσκει.... και ούτω καθεξής.

Αυτά ονομάζονται μέτρα ενός συγκροτημένου κράτους για την ασφάλεια και την ευημερία του συνόλου των πολιτών αυτού του κράτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...