Κόσμος

Αυτό είναι το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ kurganets-25 της Ρωσίας - Δείτε το βίντεο

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε μερικά ακόμα πλάνα από το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ kurganets-25 που κατασκευάζεται στην περιοχή του Kurgan.

Στο απόσπασμα διακρίνονται μερικά χαρακτηριστικά του οχήματος βάρους 25 τόνων με την θέση του οδηγού να βρίσκεται οθόνη παρακολούθησης της κατάστασης του οχήματος και με το μη-επανδρωμένο πύργο που φέρει πυροβόλο των 30-mm 2A42, συζυγές PKTM των 7.62 mm και δύο διπλούς εκτοξευτές πυραύλων "Kornet" με τον χειρισμό του να γίνεται από το εσωτερικό του οχήματος μέσω χειριστηρίων και οθονών για τους αρχηγό και πυροβολητή.

Επίσης έχει γίνει μεγάλη βελτίωση στην θωράκιση χωρίς όμως να έχει μειωθεί η κινητικότητα, κάτι χαρακτηριστικό για τα ρωσικά τεθωρακισμένα ενώ παραμένει αμφίβιο ακόμα και με τις πλαϊνές ποδιές ενεργού θωράκισης.

Το όχημα θα παραχθεί αρχικά σε 3 εκδόσεις, ΤΟΜΑ, διοίκησης και περισυλλογής ενώ το μήκος του φτάνει τα 7.2 μέτρα, το πλάτος τα 3.2 μέτρα ενώ αν και είναι 48mm ψηλότερο από το αμερικανικό "Bradley" παραμένει 58 mm χαμηλότερο από το γερμανικό "Puma".

https://www.youtube.com/watch?v=VjN4iVAcciY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...