Κόσμος

Αποστομωτική απάντηση των ελληνικών αρχών ασφαλείας στους Γερμανούς που κηλιδώνουν την χώρα μας στην υπόθεση του Αφγανού φονιά

Τα δαχτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία του Αφγανού  υπόπτου που ευρίσκεται υπό κράτηση για το βιασμό και τη δολοφονία μια φοιτήτριας  στη Γερμανία, ΗΤΑΝ διαθέσιμα στις γερμανικές αρχές πριν από περίπου ένα χρόνο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της  ελληνικής δικαιοσύνης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης .

Το ελληνικό  υπουργείο σημείωσε  ότι οι πληροφορίες σχετικά με τον Αφγανό ύποπτο, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας του, τα δακτυλικά αποτυπώματα και η ελληνική απόρριψη στο αίτημα ασύλου του, είχε αναρτηθεί στη βάση δεδομένων EURODAC  και ήταν διαθέσιμο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση στην έντονη κριτική και λασπολογία των γερμανικών αρχών και αξιωματούχων  ότι η ελληνική πλευρά δεν κατάφερε να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, όταν ο αιτών ασύλου , δηλαδή ο Αφγανός, παραβίασε  τους όρους της απελευθέρωσις του από τις ελληνικές φυλακές.

aff

Ο Χουσεΐν Κ. έχει αναγνωριστεί ως το ίδιο άτομο που επιτέθηκε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει μια 20χρονη  φοιτήτρια ρίχνοντας την  από ένα γκρεμό 8 μέτρων στην Κέρκυρα το 2013.

Ο τότε 17χρονoς Αφγανός  καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ως ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το 2015,  λόγω ειδικού νόμου που ισχύει για τους ανηλίκους  , υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάζεται τακτικά  στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, ο Χουσεΐν Κ έφυγε  και κατάφερε να φτάσει  στην Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αν η Ελλάδα είχε εκδώσει  διεθνές ένταλμα σύλληψης, ο δράστης θα είχε  εντοπιστεί από τις αρχές της χώρας.

Οι Γερμανοί ως συνήθως ακολουθώντας μια πάγια τακτική τους  έριξαν την ευθύνη για τον Αφγανό φονιά σε μια χώρα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της,  και αντιμετωπίζει κύματα μεταναστών που συμπεριλαμβάνουν  όλων των ειδών τους εγκληματίες,  χωρίς αυτές έχουν στοιχεία και να γνωρίζουν το παραμικρό.

met708_5_0

Το απαράδεκτο της υπόθεσης όμως είναι ότι η δολοφονία του άτυχου κοριτσιού από τον αιμοσταγή δράστη δεν δημοσιοποιήθηκε στα γερμανικά ΜΜΕ , διότι το "θεώρησαν" τοπικό συμβάν, και όταν αυτό έγινε....τότε οι γερμανικές αρχές για να αποποιηθούν των ευθυνών  τους τα έριξαν στην Ελλάδα.

Η πραγματική συνεργασία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και εκεί η ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς λόγω της πολιτικής που ασκούν χώρες σαν την Γερμανία.

 

https://youtu.be/I3UefiWFCXk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...