Αρχείο

Απίστευτες ύβρεις McCain προς το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη Β. Πούτιν: «Είσαι κακοποιός, νταής και δολοφόνος» - Ερχεται ηχηρή απάντηση της Μόσχας

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

 

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, με τον φιλοισλαμιστή John McCain να οξύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία, καθώς σε συνεννόηση με τον έταιρο γερουσιαστή Lindsey Graham, ζήτησε από το Κογκρέσο να λάβει σκληρότερη στάση κατά της Ρωσίας, για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Μόσχα στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή τους στο Fox News από τη Λετονία, όπου περιοδεύουν στα κράτη της Βαλτικής, Ο McCain ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις κατά των ΗΠΑ, ενώ κάλεσε για μια μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα κράτη της Βαλτικής και ζήτησε προκλητικά να οπλιστούν οι Ουκρανοί με σύγχρονα όπλα.

Ο Graham τόνισε πως ο Μπαράκ Ομπάμα πρέπει να αναλάβει δράση άμεσα και να χτυπήσει την Ρωσία με κάθε τρόπο.

Ο McCain είπε ότι το θέμα είναι «ύψιστης σοβαρότητας».

«Αν η Ρωσία άλλαξε τα αποτελέσματα των εκλογών, τότε έχουν υπονομεύσει τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας'', είπε ο McCain.

Ο γερουσιαστής από την Αριζόνα είπε πως οι ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο Έθνος στο κόσμο και πρέπει να μην επιτρέψουν οι ΗΠΑ τον Β. Πούτιν να υπονομεύσει τη «νέα παγκόσμια τάξη'', που είναι ήδη σε ισχύ εδώ και 70 χρόνια.

Κλείνοντας ο McCain έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, χαρακτηρίζοντας τον Β. Πούτιν κακοποιό, νταή και δολοφόνο. Χαρακτηρίζει με τις χειρότερες εκφράσεις δηλαδή τον Ρώσο ηγέτη, ο άνθρωπος που υποστήριξε και υποστηρίζει το ISIS.

Ο Τζον Μακέιν είναι πρόεδρος του International Republican Institute, από τον Ιανουάριο του 1993. Αυτή η «ΜΚΟ» ιδρύθηκε από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν για την επέκταση κάποιων δραστηριοτήτων της CIA, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας. Ο προϋπολογισμός της εγκρίνεται από το Κογκρέσο και εντάσσεται σε μία γραμμή χρηματοδότησης που εξαρτάται από τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κατάλογος των παρεμβάσεων του Τζον Μακέιν για λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών είναι εντυπωσιακός. Συμμετείχε σε όλες τις… έγχρωμες επαναστάσεις των 20 τελευταίων ετών.

Για να δούμε λίγα παραδείγματα: Ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα, την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Ζαν-Μπερντράν Αριστίντ στην Αϊτή, την απόπειρα ανατροπής του προέδρου Μβάι-Κιμπάκι στην Κένυα και πιο πρόσφατα, την ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Είναι γνωστό ότι ο Τζον Μακέιν υπήρξε αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ για πέντε χρόνια, όπου υπέστη βασανιστήρια. 

 

Στις 22 Φλεβάρη ο Μακέιν βρισκόταν στον Λίβανο. Συνάντησε μέλη του Κινήματος του Μέλλοντος, του Σαάντ Χαρίρι, στον οποίο ανέθεσε να επιβλέψει τη μεταφορά όπλων στη Συρία. Οι συναντήσεις στις οποίες προΐστατο ο Τζον Μακέιν είναι ξεκάθαρο ότι ήταν η αφετηρία για ένα από καιρό προετοιμασμένο σχέδιο της Ουάσιγκτον, βάσει του οποίου Βρετανία και Γαλλία θα επιτίθεντο, ταυτόχρονα, κατά της Λιβύης και της Συρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο    Ο Τζον Μακέιν και οι επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον Μάιο 2013. Πρώτος από αριστερά ο Ιμπραήμ αλ-Μπάντρι (ο μετέπειτα ηγέτης του Χαλιφάτου, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, γνωστός και ως Αμπού Ντου ‘Α) με τον οποίο συνομιλεί ο γερουσιαστής. Από τις 4 Οκτωβρίου 2011, ο αλ-Μπάντρι βρισκόταν στην αμερικανική λίστα των πέντε περισσότερο καταζητούμενων τρομοκρατών στον κόσμο.

 

1-4765-bd1bf-c4daf

 

Το μυστικό ταξίδι στη Συρία

Τον Μάιο του 2013 ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν πήγε, μυστικά, σε περιοχή κοντά στο Ιντλέμπ της Συρίας μέσω Τουρκίας για να συναντήσει αρχηγούς της «ένοπλης αντιπολίτευσης». Το κίνημα αυτό είχε οργανωθεί από την Emergency Τask Force της Συρίας που, αντίθετα με τον τίτλο της, είναι μια σιωνιστική οργάνωση υπό την ηγεσία ενός Παλαιστινίου υπαλλήλου της AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν τότε στη δημοσιότητα, βλέπει κανείς τον Μοχάμεντ Νουρ, εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας του Βορρά που προσχώρησε στο Μέτωπο Αλ-Νούσρα, με άλλα λόγια στην Αλ Κάιντα της Συρίας. Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με την Αλ Κάιντα, ο γερουσιαστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τον Μοχάμεντ Νουρ. Ας υποθέσουμε ότι έλεγε την αλήθεια. Αντικείμενο του μυστικού ταξιδιού του ήταν να συναντήσει τους αρχηγούς του επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο η οργάνωση αυτή αποτελείτο «αποκλειστικά από Σύρους» που πολεμούσαν για «την ελευθερία τους». Οι διοργανωτές του ταξιδιού δημοσίευσαν τη φωτογραφία αυτή ως στοιχείο της συνάντησης.

 

Ο Τζον Μακέιν στη Συρία. Σε πρώτο πλάνο στα δεξιά είναι ο διευθυντής της Syrian Emergency Task Force. Στην πόρτα, στο κέντρο, ο Mohammad Nour.

Όταν επέστρεψε από το αιφνιδιαστικό ταξίδι του, ο Τζον Μακέιν ισχυρίστηκε ότι όλοι όσοι εκπροσωπούσαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ήταν «μετριοπαθείς και άξιοι εμπιστοσύνης».

Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και πιο σκληρή σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ πριν λίγο έδειξε τα «δόντια'' προς τις ΗΠΑ με την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών από την Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...