Κοινωνία

Ανατριχιαστικό: Πως μνημόνευαν οι γονείς του 19ου αιώνα τα νεκρά παιδιά τους

Το 2016, η ιδέα του πορτρέτου ενός νεκρού παιδιού, φαντάζει ως η πιο μακάβρια που θα μπορούσε να υπάρξει. Τον 19o αιώνα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Σε μια εποχή που οι επιδημίες στοίχιζαν τις ζωές χιλιάδων παιδιών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι άνθρωποι έρχονταν αντιμέτωποι συχνά με τον θάνατο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το γεγονός αυτό τον έκανε και λιγότερο οδυνηρό.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν οι γονείς τη θλίψη και το πένθος τους, ήταν αυτές οι φωτογραφίες. Όπως σημειώνει η Daily Mail, λόγω του απαγορευτικού κόστους, λίγοι άνθρωποι του 19ου αιώνα στην Αμερική μπορούσαν να διαθέσουν τα χρήματα για ένα οικογενειακό πορτρέτο σε ένα φωτογραφικό στούντιο. Αυτές ήταν λοιπόν οι μοναδικές φωτογραφίες που τους απέμεναν για να θυμούνται τα λατρεμένα τους παιδιά.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτέλεσαν μια ιδέα του Γάλλου Louis-Jacques-Mandé Daguerre και το 1839 ήταν ήδη ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Πολλές οικογένειες αισθάνονταν την ανάγκη να αποτυπώσουν την εικόνα του νεκρού τους παιδιού, πριν οδηγηθεί για πάντα στην τελευταία του κατοικία.

 

 

phdechl3

 

 

 

 

phdechl5

 

 

 

phdechl7

 

 

phdechl9

 

 

phdechl11

 

 

phdechl13

 

 

phdechl15

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ