Πολιτική

Αναμένεται «μάχη» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη σημερινή ψήφιση του προϋπολογισμού

Με τη σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017. Ο κατάλογος των ομιλητών εξαντλήθηκε τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες με αποτέλεσμα στη σημερινή διαδικασία να τοποθετηθούν μόνο οι εναπομείναντες υπουργοί με βασικό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 9 το βράδυ προκειμένου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιδοθεί σε «ενέσεις» τόνωσης του ηθικού των βουλευτών της πλειοψηφίας ενόψει των δύσκολων μέτρων που φέρνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτό θα επαναλάβει τα μέτρα διανομής του μερίσματος. Παράλληλα, θα κατηγορήσει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση των φορολογικών συντελεστών υποστηρίζοντας ότι θα προωθήσει «σφαγή» κρατικών δαπανών και συγκεκριμένα μισθών και συντάξεων.

Επίσης, θα καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν συντάσσεται με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την μη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για το 2019 ή με το ΔΝΤ.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει την αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περι «κοινωνικού προϋπολογισμού» κάνοντας αναφορά στην φορολογική επιδρομή που προβλέπει για το 2017 και που προκαλεί την πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και της επιχειρηματικότητας.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup που καταδικάζει τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και συνεχή λήψη επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...