Πολιτική

Αθωώθηκε ο Λαυρεντιάδης και οι έξι συγκατηγορούμενοί του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε καταθέσει ότι ο Λαυρεντιάδης δεν είχε σχέση με την αποστολή γλάστρας με εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στα χέρια του

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και έξι συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας -με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα- σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη. Η απόφαση δικαστών και ενόρκων για την αθώωση των επτά κατηγορουμένων ήταν ομόφωνη, με εξαίρεση τον έναν από αυτούς για τον οποίο η αθωωτική ετυμηγορία ήταν κατά πελιοψηφία (4-3) για κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονταν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ξενοδόχου έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου 2012 μέσω της αποστολής μιας «εκρηκτικής» γλάστρας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Μετά από ανακριτική έρευνα η υπόθεση οδηγήθηκε στο ποινικό δικαστήριο με τους δικαστές να παραπέμπουν σε δίκη τον Λ. Λαυρεντιάδη ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης , καθώς και έξι ακόμη κατηγορουμένους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ξενοδόχος Α. Ανδρεαδάκης σε δήλωση που είχε καταθέσει το 2014 στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Στο Δικαστήριο ωστόσο δεν κατέθεσε λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...