Κοινωνία

Έρχονται αυξήσεις και κατάργηση εκπτώσεων στις ασφάλειες αυτοκινήτων

Μαύρα μαντάτα έρχονται για όλους τους κατόχους αυτοκινήτων από την ασφαλιστική αγορά. Η ασφάλεια για το ΙΧ και τη μοτοσυκλέτα αναμένεται να κοστίζει περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα και αυτό λόγω των μεγάλων μειώσεων που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στα ασφάλιστρα αλλά και λόγω της αύξησης των τροχαίων.

Ήδη οι ασφαλιστικές εταιρείες σχεδιάζουν τις αυξήσεις, οι οποίες σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα είναι κοντά στο 5%, γεγονός που θα σημάνει αύξηση για μια μέση ασφάλεια από 7 ως και 12 ευρώ το εξάμηνο για μια μέση ασφάλεια, όμως φαίνεται ότι αυτή δεν θα είναι η μόνη επιβάρυνση. Η αύξηση στο ασφάλιστρο σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερη καθώς συνδυαστικά θα υπάρξει και μείωση στις εκπτώσεις και τις προσφορές που κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και κάπως έτσι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο.

Παράλληλα οι ασφαλιστικές προσανατολίζονται να εντάξουν στον τρόπο καθορισμού του ασφαλίστρου κάποιες σταθερές οι οποίες θα επηρεάζουν το ασφάλιστρο.
Έτσι θα παίζει ρόλο η ηλικία του οδηγού, ο τύπος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας, η ηλικία του οχήματος ακόμη και ο τόπος που ζει ο ιδιοκτήτης του οχήματος καθώς υπάρχουν περιοχές με αυξημένους συντελεστές τροχαίων ατυχημάτων. Με λίγα λόγια κάτοχοι παλιών αυτοκινήτων που κατοικούν σε περιοχές με υψηλό δείκτη σε τροχαία θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους από άλλους που έχουν νεώτερο αυτοκίνητο και κατοικούν σε περιοχή με χαμηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...