Κοινωνία

Έρευνα: Αύξηση κρατήσεων από Βρετανούς τουρίστες κατά 25% για Ελλάδα το επόμενο εξάμηνο

Ασφαλείς προορισμούς επιλέγουν οι Βρετανοί τουρίστες, με τις κρατήσεις για το επόμενο εξάμηνο στο εξωτερικό σε τέτοιους προορισμούς να καταγράφουν αύξηση κατά 11,4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση κρατήσεων για Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ελλάδα, ενώ μείωση διαπιστώνεται για Γαλλία, Τουρκία, Αίγυπτο κσι Τυνησία.

Οι κρατήσεις για προορισμούς μικρών αποστάσεων είναι μπροστά κατά 14,6% σε σύγκριση με πέρυσι, με την Ισπανία να έχει μερίδιο αγοράς 47,8% επί του συνόλου αυτών των κρατήσεων. Η αύξηση κρατήσεων για Ισπανία είναι της τάξης του 26%, για Ελλάδα 25%, για Κύπρο 28%, Πορτογαλία 25% και για κρουαζιέρες 38%.

Η ForwardKeys αναλύει καθημερινά 16 εκατομμύρια κρατήσεις, ενώ στην ανάλυση ενσωματώνονται και στοιχεία κρατήσεων σε πτήσεις τσάρτερ για τους επόμενους έξι μήνες από την Leisure Travel Monitor GfK (δείχνουν αύξηση 13% στον αριθμό των επιβατών).

Για τους μακρινούς προορισμούς διαπιστώνεται αύξηση κρατήσεων κατά 6,3%. Τη μεγαλύτερη αύξηση έχει ο Καναδάς (άνω του 20%) και ακολουθούν η Ινδία με 17% και η Καραϊβική με 8%. Οι ΗΠΑ, με μερίδιο αγοράς 21,6%, έχουν αύξηση κάτω από 5%.

Η Ισλανδία βλέπει μεγάλη αύξηση κατά 50%, αλλά το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται σε 2,3%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ