Αρχείο

Έκτακτη συνάντηση Τούρκου και Αμερικανού ΑΓΕΕΔ για Συρία και Ελλάδα - Eμπλοκή σε Αl-Bab και Αιγαίο...

Ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα σήμερα το πρωί σε άκρως μυστική και ύποπτη για τα ελληνικά συμφέροντα συνάντηση.

Η είδηση ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων .

Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ μαζί με τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Salih Zeki Çolak, μετέβησαν  χθες νωρίτερα  στα νότια των Αδάνων για να επιθεωρήσουν την πανέτοιμη τουρκική 6η μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού στην πόλη, η οποία είναι έτοιμη για εισβολή μεγαλύτερης κλίμακας ενδεχομένως στην Συρία .

Μετά τον έλεγχο των στρατευμάτων στην περιοχή, ο Τούρκος αρχηγός του στρατού  συναντήθηκε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ.

n_106942_1

Παρά το γεγονός ότι επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης δεν έχει ακόμη να κυκλοφορήσει, πηγές αναφέρουν ότι  τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τον συριακό πόλεμο , το Ιράκ , το Αιγαίο και τα σχέδια αλλά και την στάση των Τούρκων υπέρ της Ρωσίας.

Αυτό το τελευταίο έχει εξοργίσει σφόδρα  τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν "κάνει την ανάγκη φιλότιμο", για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.

Η συνάντηση αυτή αφορά σαφέστατα και την χώρα μας , μιας και οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν έχουν κινητοποιήσει και τους Αμερικανούς που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση , μια «φωτιά» στην ΝΑ πτέρυγα της συμμαχίας,  την στιγμή που δεκάδες ρωσικά πλοία διέρχονται καθημερινά το Αιγαίο πέλαγος.

Επίσης πληροφορίες κάνουν λόγο για αμερικανικές προσπάθειες ανεύρεσης « ερεισμάτων» εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για  "πρόθυμους" κεμαλιστές  που υπάρχουν βέβαια κατά χιλιάδες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με σκοπό την αντιστροφή της καταστάσεως υπέρ της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ .

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΑΓΕΕΔ είναι δεύτερη σε τόσο κοντινό διάστημα στην Τουρκία , κάτι  που καταδεικνύει την σημασία που διαδραματίζει η Τουρκία για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ , αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρων για την Συρία.

Δεν πρέπει να διαφεύγει  όμως το γεγονός της εισόδου στην Μεσόγειο δύο αμερικανικών αποβατικών πλοίων με 4.000 πεζοναύτες τα οποία σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ενδεχομένως να ετοιμάζονται και για απόβαση στις συριακές ακτές στον πόλεμο κατά του ISIS.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ