Κόσμος

Λευκούς άνδρες και στρατηγούς προτίμησε για το επιτελείο του ο Τραμπ!

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για πάνω από 70.000 ομοσπονδιακούς δημόσιους υπαλλήλους στις ΗΠΑ

imagehandler

Άντρες λευκού χρώματος και... κομάντο έβαλε στην κυβέρνησή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο «Αμερικανός Μίδας» επέλεξε τον βουλευτή Ράιαν Ζίνκε, Ρεπουμπλικανό της Μοντάνα, με πολύχρονη θητεία στις ειδικές δυνάμεις SEAl για το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, από τους 18 συνολικά υπουργούς - εξαιρείται ο αντιπρόεδρος του Μάικ Πενς - που θα βρίσκονται στο πλευρό του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, οι 14 είναι λευκοί, εκ των οποίων, οι δώδεκα είναι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου.

Δεν υπάρχει ούτε ένας ισπανόφωνος υπουργός.

Επιπλέον, ο μοναδικός Αφροαμερικανός υπουργός στην κυβέρνηση Τραμπ είναι ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης.

Ο ΝΕΟΣ υπουργός Εσωτερικών, Ράιαν Ζίνκε έχει υπηρετήσει επί 23 χρόνια στις ειδικές δυνάμεις SEAL του αμερικανικού στρατού και είχε περάσει και από το Ιράκ.

Τάσσεται υπέρ της ενεργειακής αυτονομίας παρά τις επιφυλάξεις που εξέφραζαν ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για πάνω από 70.000 ομοσπονδιακούς δημόσιους υπαλλήλους στις ΗΠΑ και επιβλέπει επίσης πάνω από το 20% της δημόσιας γης στην επικράτεια, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και μεγάλα φυσικά πάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Ρεπουμπλικανοί ήθελαν τον Ζίνκε να μάχεται για την έδρα στη Μοντάνα απέναντι στον Δημοκρατικό,Τζον Τέστερ ενώ για την επιλογή του Τραμπ στο υπουργείο Εσωτερικών ακουγόταν τις τελευταίες ώρες έντονα το όνομα της Κάθι ΜακΜόρις Ρότζερς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ