Πολιτική

Yστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση: Διαβουλεύσεις για να «κλειδώσει» το ΕΣΡ

Για τις 16:00 μετά το μεσημέρι μετατέθηκε η 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 15:οο

Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Σημειώνεται ότι πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.

Λίγο νωρίτερα εξάλλου σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως αρμόδιο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα είναι το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη των Προέδρων για την ύστατη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς.
«Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση».

Δένδιας: Θετική η δήλωση Παππά για το ΕΣΡ
Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση.
Τα παραπάνω δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Βουλής για τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ.

Βούτσης: Θα είναι η τελευταία προσπάθεια για το ΕΣΡ
Η έκτη Διάσκεψη των Προέδρων θα διεξαχθεί σήμερα στις 15:00 με τα δεδομένα να μπερδεύονται, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Βούτσης θα προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον υποψήφιο της ΝΔ, Αθανάσιο Κουτρομάνο.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με δημοσιογράφους απέφυγε να επιβεβαιώσει λη να διαψεύσει την πληροφορία και περιοριστικέ απλώς στο να απαντήσει «ουδέν σχόλιο».
συναίνεση στο πρόσωπο του Κουτρουμάνου.

Οι ίδιοι κύκλοι, μετέφεραν επίσης μήνυμα του προέδρου της Βουλής προς όλες τις κατευθύνσεις, που ξεκαθαρίζει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με θέμα τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα είναι και η τελευταία.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ξανασυνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για το θέμα αυτό γιατί δεν πρέπει να ευτελίζονται τα πρόσωπα».

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο Νίκος Βούτσης προσέλθει στη σημερινή Διάσκεψη με αυτή την πρόταση, τότε είναι σαφές πως η κυβέρνηση πετάει το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ωστόσο από την πλευρά της η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως μπορεί ο κύριος Αθανάσιος Κουτρομάνος να πρόκειται για μια δική της πρόταση όμως τονίζει πως το ζητούμενο δεν είναι μόνο τα πρόσωπα θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συναίνεση τη δέσμευση του πρωθυπουργού για κατάργηση του αριθμού των 4 αδειών και του άρθρου 2α του νόμου Παππά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...