Κόσμος

Tο νέο όπλο των ΗΠΑ είναι ένα «γλαρόνι» (βίντεο)


Ένα νέο όπλο ετοιμάζεται να προσθέσει στο δυναμικό του το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, επεκτείνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των πλοίων στο εγγύς μέλλον.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο drone που δοκίμασαν οι ΗΠΑ και το οποίο ονομάζεται Tern (γλαρόνι), από το είδος του πουλιού που ζει κοντά στο νερό. Αυτό το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα δώσει τη δυνατότητα στο ναυτικό να κάνει αναγνωρίσεις και επιδρομές πέρα από το εύρος που καλύπτουν σήμερα τα ελικόπτερα, σύμφωνα με την υπηρεσία στρατιωτικής τεχνολογίας DARPA, η οποία έχει αναλάβει την εν λόγω μελέτη.

Το Tern, σύμφωνα με το "EΘΝΟΣ" είναι σαν ένα φτερό αεροσκάφους, με δύο έλικες που περιστρέφονται αντίθετα. Μπορεί να απογειώνεται κάθετα από ελικοδρόμια μικρών πολεμικών πλοίων, να πετάει σαν συμβατικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της αποστολής και να προσγειώνεται σαν ελικόπτερο. Το εν λόγω drone έχει σχεδιαστεί να χωράει στα υπάρχοντα υπόστεγα των πλοίων, σύμφωνα με την DARPA.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...