Κοινωνία

H κλειδωμένη έξοδος κινδύνου ήταν τελικά η αιτία της τραγωδίας στα Άδανα

Στην κλειδωμένη πόρτα της εξόδου κινδύνου οφείλεται ο θάνατος των 11 παιδιών και της μίας καθηγήτριας στη μαθητική εστία της πόλης Άδανα στην Τουρκία. Οι αρμόδιοι διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων, οι οποίοι δεν φρόντισαν να μην είναι «αμπαρωμένη» η πόρτα που χρησιμεύει ακριβώς για καταστάσεις όπως αυτή που προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Το κτίριο της μαθητικής εστίας τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από βραχυκύκλωμα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους, ενώ τα παιδιά ήταν εγκλωβισμένα μέσα στους διαδρόμους. Εκτός των 12 νεκρών, άλλα 22 παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς στα άκρα και στα σώματά τους, καθώς αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τα παράθυρα για να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Η τραγωδία συνέβη στην πόλη Αλαντάγκ, βόρεια των Αδάνων και προκάλεσε πένθος σε όλη τη χώρα. Οι δε τοπικοί φορείς αναζητούν τους λόγους που ήταν κλειδωμένη η πόρτα, ή που δεν υπήρχε σε εμφανές σημείο το κλειδί.

https://youtu.be/QXkUmGgplIA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...