Κόσμος

To Euronews για το διήμερο του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα

Ο Ομπάμα στην Αθήνα: Την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα καλύπτει με εκτενές ρεπορτάζ το διεθνές κανάλι Euronews, επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συμπόνια που έδειξε στη μεταναστευτική κρίση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική έναντι της Ελλάδας, την οποία αποκάλεσε «λίκνο της Δημοκρατίας» ... «από το οποίο έχουμε αμφότεροι εμπνευσθεί στην αναζήτησή μας για ανεξαρτησία».

«Είμαστε αλληλέγγυοι σε περιόδους πολέμου και ειρήνης» πρόσθεσε, «σε καλές και κακές στιγμές και στα δύσκολα χρόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός (...) Σήμερα σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε πάντα την υποστήριξη και τη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος τοποθετήθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε το Εuronews, θέση που συμμερίζεται το ΔΝΤ, αλλά αντικρούει στην άρνηση πολλών ευρωπαϊκών χωρών με επικεφαλής τη Γερμανία.

Το Euronews έχει συμπεριλάβει στο ρεπορτάζ την δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι «έπειτα από επτά χρόνια, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να υποστεί άλλο τη λιτότητα» και σχολιάζει ότι αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο Μπάρακ Ομπάμα στο Βερολίνο, που είναι ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ σταθμός της περιοδείας του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...