Αρχείο

EKTAKTO: Aπογειώθηκε το ρωσικό αεροσκάφος της «Αποκάλυψης» για εφαρμογή απόρρητων επιχειρησιακών σχεδίων! (εικόνες)

Δοκιμές άκρως απόρρητων σεναρίων εκτάκτων αναγκών πραγματοποιεί η Ρωσία η οποία απογείωσε το "αεροσκάφος της Αποκάλυψης". Από αύριο αρχίζουν δραματικές στιγμές με την Ουκρανία... Στο αεροδρόμιο του Τολμάτσεβο εντοπίστηκε το ρωσικό αεροσκάφος της «αποκάλυψης» IL-80 το οποίο φέρει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για επικοινωνία με την πυρηνική τριάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και έχει τη δυνατότητα να δώσει εντολή για εξαπόλυση πυρηνικών όπλων.

Σκοπός των αεροσκαφών είναι σε περιόδους κρίσεων να αποτραπεί η καταστροφή των κέντρων ελέγχου στο έδαφος χωρίς να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας με τις πυρηνικές δυνάμεις.

Τα IL-80 διακρίνονται εύκολα καθώς εκτός του διηλεκτρικού θόλου στην κορυφή του αεροσκάφους δεν έχουν παράθυρα ενώ στο εσωτερικό των πτερύγων φέρουν και δύο ατρακτίδια που στην πραγματικότητα είναι γεννήτριες παραγωγής ρεύματος με την κίνηση του αεροσκάφος και του αέρα ενώ με την βοήθεια του ανεφοδιασμού εν πτήση το αεροσκάφος μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι και 3 ημέρες.

Επιπλέον και για την επικοινωνία με τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τα αεροσκάφη μπορούν να αναπτύσσουν κεραία μήκους μέχρι και 8 χιλιομέτρων για την εκτέλεση της επικοινωνίας σε μεγάλα βάθη με την χρήση πολύ χαμηλών συχνοτήτων.

Το εικονιζόμενο αεροσκάφος (RF-93642) έχει εκσυγχρονιστεί το 2015 στον τομέα των ηλεκτρονικών και του κόκπιτ ενώ έχει προστεθεί επιπλέον εξοπλισμός αυτοπροστασία.

Τα IL-80 δεν είναι τα μοναδικά ειδικής κατηγορίας αεροσκάφη της Ρωσία καθώς διαθέτει τόσο το προεδρικό Il-96-300 (RA-96020) που συχνά βλέπουμε να μετακινείται ο πρόεδρος B.Πούτιν και έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό επικοινωνίας με τα ανώτερα κλιμάκια του στρατού, το Tu-214SR (RA-64528) που εκτελεί καθήκοντα ιπτάμενο κυβερνητικού συμβουλίου καθώς συνήθως χρησιμοποιείται για τη επικοινωνία εν πτήση μελών της κυβέρνησης με τις περιφερειακές ή κεντρική κυβέρνηση, ενώ τέλος υπάρχουν και τα γνωστά σε όλους μας AWACS τύπου Ilyushin / Beriev A-50U (RF-50602) τα οποία πλέον έχει ξεκινήσει ο ριζικός εκσυγχρονισμός τους ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις εντοπισμού και ελέγχου των εναέριων μέσων με την αποκάλυψη στόχων σε πιο απαιτητικό περιβάλλον.

https://www.youtube.com/watch?v=X3LqjbDiuxw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ