Κοινωνία

Aπίστευτη απανθρωπιά στη Ν.Ζηλανδία: Πλιάτσικο μετά το σεισμό -Εκλεψαν ακόμη και το ακουστικό ανάπηρου παιδιού! (φωτό)

Εκμεταλλευόμενοι τις σειρήνες που ούρλιαζαν στο Κράισττσερτς για επερχόμενο τσουνάμι και την απουσία των κατοίκων, που είχαν βγει στο ύπαιθρο μετά τον σεισμό των 7,8 ρίχτερ, διαρρήκτες μπούκαραν σε σχεδόν 20 σπίτια στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και τα λεηλάτησαν.

Μια τετραμελής οικογένεια που επέστρεψε μετά από ώρες στο σπίτι, το βρήκαν μισοκατεστραμμένο.
Ο Ματ κι η Μελίσα Μιλ μαζί με τις κόρες τους Αλίσα και Σκάιλα ήταν μεταξύ των χιλιάδων Νεοζηλανδών που μετακινήθηκαν σε υψηλότερα σημεία, καθώς οι αρχές προειδοποιούσαν ότι οι περιοχές κοντά στις ακτές θα μπορούσαν να πληγούν από καταστροφικά κύματα.

Κι ενώ έλειπε η οικογένεια, διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι μέσα απ' το γκαράζ και έκαναν τα πάντα άνω κάτω αναζητώντας τιμαλφή.

Τελικά έκλεψαν το φορτηγάκι της οικογένειας, στο οποίο μάλιστα φόρτωσαν και τη λεία τους...

Δεν δίστασαν να κλέψουν ακόμη και τα πανάκριβα ακουστικά βαρηκοϊας (αξίας άνω των 4.000 ευρώ) καθώς και το iPad της 12χρονης Αλίσα, η οποία πάσχει από μια μορφή μυϊκής δυστροφίας.

Λόγω της ασθένειάς της η μικρή δυσκολεύεται να βαδίσει και μετακινείται κυρίως με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ πάσχει από βαρηκοϊα.


Το σπίτι των Μιλ ήταν ένα απ τα 19 συνολικά που «άνοιξαν» οι διαρρήκτες στο Κράιστ-τσερτς, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Stuff.co.nz.

«Έχουμε αηδιάσει», δήλωσε ο Ματ. «Εργαστήκαμε σκληρά γι' αυτά που αποκτήσαμε και τώρα... Είναι απίστευτο. Σεισμός έγινε. Θά 'λεγες πώς μπορείς να φύγεις απ' το σπίτι σου και να αφήσεις την πόρτα σου ανοικτή μια τέτοια ώρα, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν οι οπορτουνιστές που καιροφυλακτούν. Μακάρι να πάθουν τα ίδια...»


Πάντως λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη οι ευαισθητοποιημένοι γείτονες έκαναν έρανο μέσω του διαδικτύου και συγκέντρωσαν περίπου 20.000 ευρώ για την οικογένεια.

Η αυστραλιανή εταιρεία Hear for Less προσφέρθηκε να αντικαταστήσει τα κλεμμένα ακουστικά της Αλίσα, ενώ άγνωστοι πρόσφεραν διάφορα δώρα, όπως ένα καινούριο iPad για την Αλίσα, τρόφιμα, μια τηλεόραση και μετρητά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ