Κόσμος

Όρμπαν : Η εκλογή Τραμπ θα βελτιώσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ουγγαρίας

Οι διπλωματικές σχέσεις της Ουγγαρίας με τις ΗΠΑ μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά υπό τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία του με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Μίλησα στο τηλέφωνο με τον νέο αμερικανό πρόεδρο και μπορώ να πω ότι η θέση μας έχει βελτιωθεί αξιοσημείωτα», δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Vilaggazdasag.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι έχει περί πολλού την Ουγγαρία».

Ο Όρμπαν δήλωσε πως ο Τραμπ τον προσκάλεσε για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον σε ημερομηνία που δεν διευκρινίσθηκε.

«Του είπα πως έχω πολύ καιρό να πάω εκεί επειδή με θεωρούσαν 'μαύρο πρόβατο'», δήλωσε ο Όρμπαν , σύμφωνα με την εφημερίδα. «Γέλασε και είπε πως το ίδιο θεωρούσαν κι αυτόν».

Ο Όρμπαν , ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία μετά τη σαρωτική νίκη του στις εκλογές το 2010, συγκρούσθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια με ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους για τις μεταρρυθμίσεις του που οι επικριτές του υποστηρίζουν πως έχουν υπονομεύσει τους δημοκρατικούς ελέγχους και τις ισορροπίες στη χώρα.

Τον Ιούλιο ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έγινε ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που εξέφρασε σαφή προτίμηση για τον Τραμπ και είπε στη συνέχεια πως τα σχέδια της Δημοκρατικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, για την εξωτερική πολιτική θα ήταν «θανάσιμα» για την Ουγγαρία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Όρμπαν δήλωσε πως το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών σηματοδότησε το τέλος μιας περιόδου «φιλελεύθερης μη δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...