Αρχείο

«Ψυχροπολεμικό» κλίμα- Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ούτε χειραψία οι δύο ηγέτες- Τι φοβήθηκε ο Ομπάμα... και δεν έδωσε το χέρι του στον Πούτιν; (φωτό & βίντεο)


της Μαρίνας Νικολάκη

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκαν εχθές, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του APEC στη Λίμα του Περού, όμως το κλίμα ανάμεσα τους φάνηκε παραπάνω από ψυχρό, αφού η χειραψία και τα βλέμματα που- δεν- αντάλλαξαν στα μόλις τέσσερα λεπτά (!) που συνομίλησαν «πρόδωσαν» τις μεταξύ τους κακές σχέσεις ιδιαίτερα μετά την φιλική διάθεση που δείχνει ο Πούτιν προς τον Τραμπ τον τελευταίο διάστημα.

Μήπως ο Ομπάμα φοβήθηκε ότι θα του συνθλίψει ξανά το χέρι όπως στο παρελθόν; Είναι παγκοσμίως γνωστό άλλωστε ότι η συνάντηση με τον Β.Πούτιν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Πρώτα φροντίζει να σου «σπάσει» το χέρι και μετά σε κοιτάει μέσα στο μάτια ενώ ρουφάει την ψυχή σου... Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω τα λένε όλα.

"Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, επιβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να ομαλοποιήσει τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Του είπα το ίδιο. Δεν συζητήσαμε πού και πότε θα συναντηθούμε", δήλωσε ο Πούτιν, το απόγευμα της Κυριακής στη συνάντηση στα... όρθια, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου για να εξευρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Πούτιν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρωσία με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον και οι εταίροι της έχουν δεσμευτεί για την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, εξέφρασαν τη λύπη τους επειδή δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα της Ουκρανίας.

Σε αυτές τις φωτογραφίες και το βίντεο βλέπουμε το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους δύο ηγέτες κατά τη συνάντηση τους στο Περού, και το πώς ο Ομπάμα απέφυγε να δώσει το χέρι του στον Ρώσο ηγέτη.

The two leaders were seen chatting, in their first known conversation since Donald Trump was elected the next U.S. president

Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπουμε την συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και του Μ.Ομπάμα κατά τη σύνοδο των G20 στην πόλη Hangzhou της Κίνας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Β.Πούτιν τότε φρόντισε να περάσει αμέσως το μήνυμα της κυριαρχίας και της ισχύος κατά τη διάρκεια της χειραψίας.

«Ο Β.Πούτιν έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι του Μ.Ομπάμα που πρέπει να αισθάνθηκε ότι του το... κομματιάζει» αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και τονίζουν πως «φαινόταν στο πρόσωπο του Μ.Ομπάμα ότι κάτι δεν πάει καλά, άλλαζε συνεχώς εκφράσεις»…

G20 summit: "Putin squeezed feeble hand of Obama, so that he changed countenance" (PHOTO) | Russian springG20 summit: "Putin squeezed feeble hand of Obama, so that he changed countenance" (PHOTO) | Russian springG20 summit: "Putin squeezed feeble hand of Obama, so that he changed countenance" (PHOTO) | Russian spring

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές