Κόσμος

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλασσε η Τουρκία στον Γερμανό υπουργό εξωτερικών - Νέο κεφάλαιο στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών

Χωρίς κόκκινο χαλί, αυτοκίνητο και υποδοχή και με εμφανή ψυχρότητα "υποδέχθηκε" η τουρκική κυβέρνηση τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σύμφωνα με την Bild, η γερμανική αντιπροσωπεία δεν έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο της Άγκυρας από μια αντιπροσωπεία Τούρκων επισήμων και δεν στρώθηκε καν το καθιερωμένο σε αυτές τις περιπτώσεις κόκκινο χαλί.

Μάλιστα το όχημα που θα μετέφερε τον αρχηγό της γερμανικής διπλωματίας δεν μετέβη καν δίπλα στο αεροσκάφος της γερμανικής κυβερνητικής αποστολής. Έτσι οι αξιωματούχοι έπρεπε να πάρουν το ειδικό λεωφορείο από την πίστα του αεροδρομίου μέχρι τον τερματικό σταθμό, σαν να επρόκειτο για κοινούς τουρίστες.

Οι σχέσεις των δύο χωρών για ακόμη μια φορά έχουν βρεθεί στο ναδίρ τον τελευταίο καιρό, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί ανοικτά το Βερολίνο, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...