Αρχείο

«Χριστιανική συμμαχία εναντίων Οθωμανών» - Ρωσία και Αρμενία δημιουργούν κοινή στρατιωτική δύναμη στην Υπερκαυκασία κλείνοντας τις «πόρτες» σε Τουρκία - Αζερμπαϊτζάν

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η Ρωσία και η Αρμενία θα δημιουργήσουν μια κοινή Ομάδα Δυνάμεων στην περιοχή του Καυκάσου στο πλαίσιο του οργανισμού συλλογικής ασφάλειας (CSTO).

Στην περιοχή του Καυκάσου , πληθαίνουν ολοένα οι πληροφορίες περί δράσης  ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων οι οποίες έχουν σκοπό να «βάλουν φωτιά» στο νότο της Ρωσίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσθηκε η δημιουργίας κοινής ρωσο-αρμενικής στρατιωτικής δυνάμεως στο αρμενικό έδαφος η οποία θα δρα ως δύναμη ταχεία επεμβάσεως με ανάλογο προσωπικό των ειδικών δυνάμεων και μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων με έμφαση στα δύναμη ελικοπτέρων .

«Τα συμβαλλόμενα μέρη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συλλογική ασφάλεια στην περιοχή του Καυκάσου, και την ασφάλεια των δύο πλευρών στην περιοχή,  δημιουργούν κοινή δύναμη  στρατευμάτων (δυνάμεις) από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της δημοκρατίας της Αρμενίας και των ενόπλων δυνάμεων της ρωσικής ομοσπονδίας», ανέφερε το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

republic_of_armenia_army_parade_002-small

Η ενεργοποίηση των δυνάμεων και των μέσων της κοινής  ρωσο-αρμενικής δύναμης κρούσεως θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, υποτάσσοντας τις εθνικές  συνιστώσες  στο κοινό επιτελείο των δύο χωρών », αναφέρει το επίσημο έγγραφο .

Η δύναμη καλείται, μεταξύ άλλων, να ελέγξει  το χερσαίο τμήμα των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, σε συνδυασμό με τις δυνάμεις και τα μέσα του συστήματος συλλογικής ασφάλειας CSTO.

Η δύναμη αυτή εκτός από το «κυνήγι» των ακραίων ισλαμιστικών ομάδων του ISIS , δημιουργεί μια απειλή στην «πίσω πόρτα» της Τουρκίας και στις επεκτατικές βλέψεις του  προέδρου της Ρ.Ερντογάν στην περιοχή , ενώ περιχαρακώνει την Αρμενία από τις ενδεχόμενες επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν.

Πρόκειται για μια σαφή κίνηση ομαδοποίησης χριστιανικών δυνάμεων ενάντια στο έντονο μουσουλμανικό και κυρίως τουρκικό στοιχείο της περιοχής,  ( οι Αζέροι είναι τουρκικής καταγωγής, Τουρκμενιστάν και άλλες χώρες της περιοχής) , οριοθετώντας την περιοχή από τις ξένες επιβουλές και δράσεις μυστικών ομάδων και της τουρκικής πολιτικής  που "ονειρεύεται" οθωμανικές   αυτοκρατορίες και κράτη «δορυφόρους» γύρω-γύρω από  την Τουρκία .

Σε αυτό είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει η εκλογή του Ν.Τράμπ και η ενδεχόμενη  συνεννόηση του με τον Πούτιν.

https://youtu.be/ZMQ-BkwRo8Y?t=1

https://youtu.be/nm2wwxcTIqk?t=2

https://youtu.be/3KpKbg1qe3M?t=1

https://youtu.be/Z4_2JfM0lQ0

https://youtu.be/NiLEjhI3ssU?t=1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ