Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο τραπεζίτης που βασάνισε και δολοφόνησε δυο ιερόδουλες το 2014 (βίντεο)


Ο 31χρονος Βρετανός τραπεζίτης, Rurik Jutting, κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό από δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέβαλε για τρεις ήμερες δυο ιερόδουλες του 2014 πριν τις δολοφονήσει στο τέλος.

Ο ίδιος άκουσε ανέκφραστος την ανακοίνωση της καταδίκης του, χωρίς να δείχνει κανένα συναίσθημα καθισμένος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τον Guardian στο άκουσμα της απόφασης ορισμένοι από το ακροατήριο, φίλοι των δύο ιερόδουλων που βρήκαν φρικτό θάνατο, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ οι συγγενείς του ενός εκ των θυμάτων ζήτησαν την εκτέλεσή του.

Οι δικηγόροι του Jutting μετά την εκφώνηση της απόφασης διάβασαν μια επιστολή του 31χρονου στην οποία έγραφε: Οι πράξεις μου ήταν τρομακτικές ακόμα και με όσα έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχες δίκες. Οι ένορκοι κατέληξαν σε μια απόφαση για την οποία δεν έχω καμία διαφωνία. Εξακολουθούν να με κυνηγούν οι τύψεις καθημερινά. Το κακό που έκανα δεν μπορεί να διορθωθεί με λέξεις ή πράξεις».

Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση για την ποινή καθώς ο 31χρονος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ισόβιας κάθειρξης.

Η πρώτη φωτογραφία του ενώ οδηγείται στο δικαστήριο

Ο σαδιστής τραπεζίτης είχε υποβάλει σε αδιανόητα βασανιστήρια το πρώτο του θύμα, μια 23χρονη ιερόδουλη και μητέρα ενός παιδιού, τα οποία κράτησαν για τρεις ολόκληρες μέρες προτού αποφασίσει να τη σκοτώσει. Αφού εξάντλησε πάνω της όλο του τον σαδισμό, ο δράστης την ανάγκασε  να γλείψει μια λεκάνη τουαλέτας την ώρα που εκείνος της έκοβε αργά το λαιμό με ένα μαχαίρι.

Ήταν τέτοια η ανωμαλία του που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τον «απολογισμό» όσων έκανε με το βίντεο να προκαλεί σοκ όταν προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Το πρώτο θύμα του, η 23χρονη Sumarti Ningsih

«Ονομάζομαι Rurik Jutting. Πριν από πέντε λεπτά, σκότωσα, δολοφόνησα αυτήν εδώ τη γυναίκα. Πέθανε εδώ μόνη της. Πέθανε αφού τη βασάνιζα και τη βίασα και κακοποίησα το πνεύμα της με απειλές θανάτου και ακρωτηριασμού. Δεν έχω ξαναδεί κανέναν άνθρωπο τόσο φοβισμένο. Δέχτηκε να φάει κόπρανα μέσα από την τουαλέτα και μετά να μου χαμογελάσει. Τόσο φοβισμένη ήταν. Θα έκανε τα πάντα», ανέφερε σε ένα από τα επίμαχα βίντεο που άφησαν άφωνο το δικαστήριο.

Η δεύτερη δολοφονία έλαβε χώρα μόλις λίγες μέρες αργότερα, με τον Βρετανό να οδηγεί μια ακόμη ιερόδουλη στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν ακόμα το πτώμα του πρώτου του θύματος. Αυτή τη φορά, η κοπέλα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και δεν σταματούσε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο δράστης να πανικοβληθεί και να της κόψει γρήγορα τον λαιμό.

Το δεύτερο θύμα του η 26χρονη Seneng Mujiasih

http://players.brightcove.net/4221396001/60716998-ff67-4298-8bd7-2162e15a858d_default/index.html?videoId=5200703288001

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ