Κοινωνία

Φωτογραφική μηχανή από πατάτα και κονσερβοκούτι έχετε ξαναδεί; (φωτό)

Πρόκειται για μια pinhole κάμερα, την οποία κατασκεύασε ο αυστραλός φωτογράφος Κόλιν Λόου, χρησιμοποιώντας μια πατάτα και ένα κουτί από κονσέρβα σάλτσας τομάτας, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη, PetaPixel .


Ο Λόου, ο οποίος ζει στην πόλη Όλμπανι στη δυτική Αυστραλία, κατασκεύασε τη μηχανή μετά από στοίχημα που έβαλε με κάποιο μέλος της οικογενείας του.

Εκτός από την πατάτα και το κουτί της πάστας τομάτας, η συσκευή αποτελείται από έναν μαγνήτη, δύο ρολά φίλμ των 35 mm, κολλητική ταινία και ένα ζευγάρι λαστιχάκια.
Οι προδιαγραφές της κάμερας είναι: 300 μίκρον διάμετρο, f/200 άνοιγμα, 60 mm εστιακής απόστασης. Ο φωτογράφος ανέβασε πολλές φωτογραφίες που τράβηξε με την «οικονομική του κάμερα στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...