Πολιτική

Φίλης: «Με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό» φέρεται να είπε στον Τσίπρα

Ποιο υπουργείο ήθελε ο Καμμένος και τι έγινε με την Φωτίου

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Φίλη που ήταν στην Κρήτη για να του ζητήσει να φύγει από το Παιδείας. Ο Φίλης τόνισε ότι θέλει να μείνει στο υπουργείο του παρά τις προτάσεις του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, ή το Εσωτερικών ή το Εργασίας. Ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας αρνήθηκε όλες τις προτάσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αυτοί ήταν ο διάλογος μεταξύ Τσίπρα και του Νίκου Φίλη:

«Πρέπει να παραμείνεις στην κυβέρνηση αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με την Εκκλησία σε αυτήν την φάση και δεν υπάρχει άλλος δρόμος», είπε ο Πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Παιδείας να του απαντά: «Με εμφανίζεις ως αποτυχημένο υπουργό με αυτή σου την κίνηση και δείχνεις ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στα αιτήματα της Εκκλησίας. Λυπάμαι δεν μπορώ παρά να παραμείνω βουλευτής αν δεν είμαι στο υπουργείο Παιδείας».

Μετά από δύο ώρες σχεδόν συνομιλιών στις οποίες ο Νίκος Φίλης ήταν αμετάπειστος, ο Πρωθυπουργός τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Παιδείας τον Κ. Γαβρόγλου, καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος αν και έχει εκλεγεί στην Α' Πειραιά, στο πρόσφατο συνέδριο δεν κατάφερε να βγει ούτε σύνεδρος.

Ο Καμμένος ηέθλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τηλεφωνικές συνομιλίες από την Τζακάρτα της Ινδονησίας είχε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ζήτησε για τους ΑΝΕΛ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς έχει δηλώσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να τοποθετήσει στελέχη του σε όλα τα υπουργεία των ενστόλων.

Ο κ. Καμμένος ήταν διατεθειμένος να παραδώσει ακόμα και το υπουργείο Τουρισμού για να να αναλάβει στέλεχος των ΑΝΕΛ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση του τον Νίκο Τόσκα.

Οργισμένη η Φωτίου και εσωκομματικές αντιδράσεις

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης της 31χρονης Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φαίνεται να προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Θεανούς Φωτίου. Η αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη σε διαρροή για τη θέση του υπουργού Εργασίας άκουσε και το όνομά της γεγονός που την χαροποίησε ιδιαίτερα, όταν τελικά όμως ανακοινώθηκε το όνομα της πρώην συμβούλου του Γιώργου Κατρούγκαλου έδειξε την απογοήτευσή της.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος κομματικά στελέχη χτες βράδυ «ασκούσαν έντονη κριτική στον ανασχηματισμό Τσίπρα κυρίως για την τοποθέτηση της επικεφαλής στο υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για απουσία σεβασμού προς την Θ. Φωτίου και την Ρ. Αντωνοπούλου ενώ παράλληλα καυτηρίασαν το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν άπειροι βουλευτές σε θέσεις κλειδιά όπως η νέα υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Σωκράτης Φάμελος στην θέση του Αν. Υπουργού Ενέργειας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ