Κοινωνία

ΤΧΣ: Νέα συνεδρίαση σήμερα για την ΕΤΕ

Οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Γενικό Συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει το απόγευμα, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του στο θέμα του προέδρου της ΕΤΕ.

Το μείζον θέμα είναι αν το ΤΧΣ- που διαφωνεί με την επιλογή του Π. Θωμόπουλου, που ενέκρινε με πλειοψηφία το ΔΣ της ΕΤΕ για τη θέση του πρόεδρου- θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής, Αν το ΤΧΣ επιλέξει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης για τα μέλη του ΔΣ θα προκύψει κενό ηγεσίας σε μια δύσκολη περίοδο που η τράπεζα καλείται να υλοποιήσει πρωτοβουλίες για την μείωση των προβληματικών δανείων και την αναδιάρθρωσή της.

Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ταμείου- σύμφωνα με πληροφορίες- ζητά να μην τεθεί τώρα θέμα σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής αλλά το ζήτημα να εξεταστεί στην τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου. Ο SSM φέρεται να επικαλείται τη συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Αν και δεν αναμένονται ανακοινώσεις μετά από τη σημερινή συνεδρίαση, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Γενικό Συμβούλιο θα συνεκτιμήσει τη θέση του SSM σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει από τη διαφωνία ΤΧΣ και διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας στην επιλογή προέδρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...