Κοινωνία

Τρεις μαθήτριες από τον Πειραιά θα συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Οι μαθήτριες του πρότυπου λυκείου θα μεταβούν στο Νέο Δελχί της Ινδίας στο διάστημα 25 έως 27 Νοεμβρίου

Η συμμετοχή μαθητριών της Ραλλείου Σχολής Πειραιά στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας, από 25 έως 27 Νοεμβρίου, ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τους διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου.

Οι μαθήτριες της Ραλλείου, που αποτελούν την ομάδα E-Tteam, θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 120 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι μαθήτριες είναι οι:

Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, οι οποίες με τον προπονητή τους Γιάννη Τούρλο, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας για πρώτη φορά μια διάκριση.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε περήφανος για τη διάκριση των μαθητριών καθώς «επιβεβαιώνει» είπε «την πεποίθηση μας, ότι η νέα γενιά έχει τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως η δημοτική αρχή θα είναι πάντα κοντά και θα στηρίζει νέους ανθρώπους που διαθέτουν ταλέντο και γνώσεις, καθώς «τα μυαλά των νέων ανθρώπων είναι το μέλλον αυτής της χώρας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...