Αρχείο

Το μήνυμα του Πούτιν και το συμβολικό δώρο του Σ. Λαβρόφ στην Ελλάδα. Ο πόλεμος κατά των Οθωμανών Τούρκων στο επίκεντρο!

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρέδωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία του  ρωσο-ελληνικό φόρουμ πολιτών αντίγραφα των εγγράφων που σχετίζονται με την ιστορία της Ελλάδας κατά της οθωμανικής Τουρκίας.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα αντίγραφο της Τσαρίνας Αικατερίνης της Μεγάλης του 1788 που ανέφερε τα πνευματικά και τα κοσμικά ιδεώδη της Ελλάδας ,  καλώντας σε  αγώνα ενάντια στους καταπιεστές της ελευθερίας και της πίστης του ελληνικού λαού. Αυτό το μανιφέστο, το οποίο δημοσιεύθηκε στο  ρωσο-τουρκικό  πόλεμο ,  διανεμήθηκε  ενεργά στον τότε ελληνικό πληθυσμό και είχε μεγάλη ανταπόκριση", τόνισε ο ίδιος .

"Το δεύτερο έγγραφο χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 1826, και αφορά μια επιστολή των Ελλήνων στρατηγών  της επαναστάσεως προς τον  Ρώσο  αυτοκράτορα Νικόλαο  Α'  , να στηρίξει τον αγώνα του ελληνικού λαού και να τους βοηθήσει να γίνουν ανεξάρτητοι", τόνισε ο  Λαβρόφ  σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

«Ελπίζω ότι τα έγγραφα αυτά θα προκαλέσουν  μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο των επαγγελματιών πολιτικών αλλά και του ευρύ κοινού , και ότι η συνεργασία μας στον τομέα αυτό θα συνεχιστεί, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς»,  δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. !!

Πρόσθεσε, επίσης, "ότι το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα δεχθεί τις αιτήσεις της  ελληνικής πλευράς  για την χορήγηση  αντιγράφων που σχετίζονται με την ιστορία  της Ελλάδας , και σήμερα η δωρεά αυτών των εγγράφων αποτελεί συνέχεια αυτής της παράδοσης".

Τίποτα δεν είναι τυχαίο από τον παμπόνηρο Ρώσο πολιτικό, ο οποίος αποτελεί το «δεξί χέρι» του Πούτιν σε όλον τον κόσμο αναλαμβάνοντας κρίσιμες αποστολές πάντα.

Η Τουρκία είναι «χρήσιμη» στην Ρωσία μόνο για τον αγωγό «τουρκικό ρεύμα», ο οποίος ενδεχομένως να αποτελέσει την αρχή της διάλυσης αυτής χώρας. Όσο για τις σχέσεις  Ρωσίας και Τουρκίας  αυτές θα διαλυθούν στο πρώτο « φύσημα του ανέμου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές