Αρχείο

«Αλλαξε χρώμα» ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ όταν «στριμώχτηκε» από Αρμένιο βουλευτή: «Ακόμα κι αν ορισμένες χώρες αναγνωρίζουν τη γενοκτονία δεν αλλάζει τίποτα!»

Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός  Χουλουσί Ακάρ και ο Αρμένιος αξιωματούχος, Koryun Nahapetyan, είχαν έντονη διαμάχη με θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, κατά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην Κων/πολη.

Κατά την διάρκεια της 62ης ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ξαφνικά κύριο  θέμα έγινε η απάνθρωπη  γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς οι οποίοι ακόμη και σήμερα λοιδορούν όποιον την αναφέρει θέλοντας να «ξεφύγουν» ενδεχομένως από τις Ερινύες που τους κυνηγούν  .

Ο Τούρκος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Hulusi Akar αντέδρασε οργισμένα απέναντι στον Αρμένιο Βουλευτή Koryun Nahapetyan,  όταν ο τελευταίος αναφερόμενος στις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων τόνισε ότι αυτές ήταν «γενοκτονία αναμφισβήτητη» κατά την διάρκεια συνεδρίασης .

« Το ότι ορισμένες χώρες αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων δεν αλλάζει τίποτα», είπε ο Akar σε απάντηση του Nahapetyan, ο οποίος του απάντησε  ότι 26 χώρες αναγνωρίζουν τις  μαζικές δολοφονίες των Οθωμανών  ως γενοκτονία.

«Κάθε χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να αναγνωρίσει κάτι ως γενοκτονία. Όταν Γαλιλαίος  τον 16ο αιώνα, δήλωσε ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο, όλος ο κόσμος ήταν αντίθετος. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τα γεγονότα. Όλες οι χώρες μπορούν να δηλώνουν  ότι θέλουν ακόμη και αν υπάρχει μια γενοκτονία, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες που λένε ότι δεν υπήρξε» , πρόσθεσε ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ.

Ο Αρμένιος βουλευτής Nahapetyan έκανε  επίσης μια παρόμοια ερώτηση στον Τούρκο υπουργό επιστήμης και βιομηχανίας , ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση.

Επίσης μια άλλη διαμάχη  ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας συνόδου στις 19 Νοεμβρίου  μεταξύ και πάλι του  Nahapetyan και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ο Αρμένιος κατηγόρησε την  Άγκυρας ότι στηρίζει οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος .

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά πρέπει πρώτα να είμαστε ειλικρινείς, ειδικά αν είμαστε πολιτικοί», είπε ο Τσαβούσογλου «νομίζοντας» ότι απάντησε...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ