Κόσμος

Τους υπερπύραυλους cruise KH-101 βάζει στο «παιχνίδι» η Μόσχα. Επίδειξη ισχύος από το ρωσικό υπουργείο άμυνας(Βίντεο)

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά TU-95 χρησιμοποιούν τους νέους τρομερούς πύραυλους cruise KH-101 στη Συρία

 Όπως αποκαλύφθηκε η  ρωσική πολεμική αεροπορία  χρησιμοποιεί τους νέους τρομερούς πυραύλους cruise KH-101  εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία, για πρώτη φορά, προκαλώντας δέος στην δύση με τις δυνατότητες της .

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο από τις πυραυλικές επιθέσεις των στρατηγικών  βομβαρδιστικών  Tu-95MS στις θέσεις του ISIS.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη απόδειξη της χρήσης των νέων τρομερών στην κυριολεξία πυραύλων cruise Kh-101 . Πριν από αυτό, μόνο τα βομβαρδιστικά  Tu-160  χρησιμοποιούσαν  αυτά τα οπλικά συστήματα .

Ο πύραυλος  Kh-101 έχει μήκος ένα και μισό μέτρο περισσότερο από ό, τι ο πρωτότυπος πύραυλος Kh-55. Για το λόγο αυτό, το βομβαρδιστικό, όπως έδειξε και το βίντεο μεταφέρει  δύο πυραύλους  εξωτερικά  (μπορούμε να δούμε αυτό στο 14o  δευτερόλεπτο του βίντεο).

Αν  κρίνουμε από τον αριθμό των υποδοχών που έχουν τα αναβαθμισμένα αυτά βομβαρδιστικά αεροσκάφη , δύναται να μεταφέρουν μέχρι οκτώ πυραύλους Kh-101.

Ο   Kh-101 είναι ένας υψηλής ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος cruise  νέας γενιάς. Ο πύραυλος γίνεται  πρακτικά «αόρατος» από τις ραδιο-ηλεκτρονικές συσκευές . Ένα προηγμένο σύστημα καθοδήγησης δεν επιτρέπει το βλήμα να παρεκκλίνει από το στόχο του  κατά περισσότερο από πέντε μέτρα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης . Η μέγιστη εμβέλεια του πυραύλου  Kh-101 είναι 5.000 χιλιόμετρα.

Διαθέτει επίσης  ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι. Γνωρίζοντας  το σημείο  εκτόξευσης, τα ηλεκτρονικά συστήματα του πυραύλου υπολογίζουν  την τρέχουσα θέση του , χρησιμοποιώντας τις διαμήκεις και πλευρικές επιταχύνσεις.

Τα ληφθέντα δεδομένα διορθώνονται από  οπτικο-ηλεκτρονικό  σύστημα, το οποίο συγκρίνει το υπάρχων τοπίο κάτω από τον πύραυλο με ένα πρότυπο για σύγκριση.

Σε αντίθεση με τους πυραύλους της προηγούμενης γενιάς, ο πύραυλος  Kh-101 μπορεί να λάβει νέες συντεταγμένες στόχου  μετά την εκτόξευση του .

Το βλήμα παρουσιάζεται επίσης και  νέα έκδοση  με πυρηνική κεφαλή έχοντας την ονομασία Kh-102, όπου  είναι εξοπλισμένο με μία κεφαλή 250 κιλοτόνων. Το Tu-160 είναι ικανό να μεταφέρει 12 από αυτούς τους πυραύλους  στο εσωτερικό του .

Η Συρία σύμφωνα με έγκυρους αμυντικούς αναλυτές αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί εξ όσον  όλων των άλλων,  και το κύριο πεδίο δοκιμών  του ρωσικού οπλοστασίου.

https://youtu.be/y5fvCJ-xc48

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ