Πολιτική

Τι θα έλεγε ο Λεβέντης στον Ομπάμα...

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης την επιλογή να αποκλειστούν οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης από το δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Δηλαδή, ο Βασίλης Λεβέντης, η Φ. Γεννηματά και ο Σ. Θεοδωράκης είναι το πρόβλημα; Και δεν το λέω προσωπικά για μένα, αλλά αυτό είναι πρόβλημα στο πως λειτουργεί η Δημοκρατία μας» αναφέρει ο κ. Λεβέντης σε άρθρο του στην «Βραδυνή της Κυριακής». Όπως σημειώνει, «όταν έχεις μια τέτοια επίσκεψη υψηλού προσκεκλημένου, είναι θετικό να είναι παρών το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που δεν εκφράζει κατ΄ ανάγκη την ίδια πολιτική στρατηγική και δεν έχει τις ίδιες θέσεις».

«Εγώ για παράδειγμα, θα απασχολούσα για ένα λεπτό και μόνο, τον πρόεδρο Ομπάμα για να του επισημάνω ότι υπάρχει, άλλο σχέδιο για έξοδο της χώρας από το οικονομικό τούνελ που βασανίζει το λαό μας τα τελευταία επτά χρόνια. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στον Μ. Ομπάμα θα έλεγα ένα μικρό παράδειγμα: Αν αφαιρεθούν οι παθογένειες, μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών και ο αριθμός τους σε 200, μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, εντοπιστούν οι αργόμισθοι στο δημόσιο, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ, η χώρα μπορεί να ορθοποδήσει», συνεχίζει στο άρθρο του ο κ. Λεβέντης.

Αναφέρει ακόμη ότι θα παρέδιδε και εγγράφως στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και την κοινωνική πρόνοια και επιπλέον θα ζητούσε «αντί χρημάτων και δανείων να έρχονταν στην χώρα μας επενδύσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...