Κόσμος

Τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορεί η Ουκρανία για τηλεφώνημα - φάρσα στον Π. Ποροσένκο

Τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας κατηγόρησε την Πέμπτη η Ουκρανία λέγοντας πως οργάνωσαν ένα τηλεφώνημα φάρσα στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στον οποίο κάποιος προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κιργιστάν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα το γραφείο του Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, για να εκδώσει λίγο αργότερα διορθωτική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι καμία επικοινωνία δεν πραγματοποιήθηκε.

Ενα αρχείο της ηχογραφημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας δημοσιεύτηκε ακολούθως στο διαδίκτυο, αλλά το Κίεβο τονίζει ότι μέρη της συζήτησης, όπου ο Ποροσένκο επικρίνει την Ρωσία τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είχαν αφαιρεθεί.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι αυτοαποκαλούμενοι φαρσέρ περίμεναν τόσο πολύ. Παραποιούσαν το αρχείο της ηχογραφημένης συνομιλίας και έπρεπε να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να πάρουν την έγκριση από τους προϊσταμένους τους στο Κρεμλίνο και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB)», τόνισε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο.

«Η FSB κατασκεύασε ένα προϊόν που προοριζόταν για το ρωσικό κοινό», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του ο Τσεγκόλκο, ενώ τόνισε πως αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κιργιστάν βοήθησαν τους φαρσέρ.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο, ούτε αντιπρόσωποι της ρωσικής κυβέρνησης για τις κατηγορίες της ουκρανικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ