Κόσμος

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Καλιφόρνια μετά την νίκη του Τράμπ (Βίντεο)


Μεγάλες διαδηλώσεις  ξέσπασαν τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους της Νότιας και της Βόρειας Καλιφόρνιας μετά την νίκη του δημοκρατικού  υποψηφίου Ν. Τράμπ ο οποίος  είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επισημαίνουμε την επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο (Έντονη ανησυχία μετά τη νίκη Tράμπ – Προειδοποίηση της αστυνομίας του Λ. Άντζελες για ενδεχόμενα επεισόδια), με το οποίο αναφέραμε ότι η αστυνομία είχε λάβει έκτακτα μέτρα διότι ανέμενε επεισόδια τα οποία τελικά έγιναν και δεν έχουν σταματήσει πλήρως.

Εκατοντάδες φοιτητές από το πανεπιστήμιο του  UCLA εξήλθαν από τους  κοιτώνες και τα διαμερίσματά τους  στους διαδρόμους και στους δρόμους φωνάζοντας κατά του Tράμπ, μεταξύ άλλων.

Πολλοί δημοσίευσαν  φωτογραφίες και βίντεο στο Snapchat, στο Instagram και το Twitter. Μόνο στην πανεπιστημιούπολη 1.500 έως 3.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι εξεγέρθηκαν  σύμφωνα με τις αρχές.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ανακοίνωσε  ότι υπήρχαν περίπου 20 φοιτητές που συνελήφθησαν για ταραχές .

Διαδηλώσεις υπήρξαν ακόμη και στο UC Irvine, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν σε ένα εμπορικό κέντρο του πανεπιστημίου και στην συνέχεια «μετακόμισαν» σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

cwzbgyluoaawa5d

Περίπου 300 μαθητές συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία , σύμφωνα με εκπρόσωπο της UCI Cathy Lawhon. ορισμένοι είχαν σημαίες και του Μεξικού, λόγω της  ανησυχίας για τα σχέδια του νέου προέδρου για την δημιουργία τείχους στα όρια  με το Μεξικό .

Στο κέντρο του Λος Άντζελες,  οι διαδηλωτές ήταν πιο θορυβώδες. Ένας άνδρας από το πλήθος έκαψε μια αμερικανική σημαία και την έριξε στο έδαφος.

Η αστυνομία στο Όκλαντ έκανε κάποιες συλλήψεις για ανυπακοή και βανδαλισμούς στο κέντρο της πόλης .

Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έκαναν πορεία από το κέντρο στην οδό Highway 24, όπου ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Claremont . Το θύμα είναι στο νοσοκομείο με  σοβαρό  τραυματισμό , σύμφωνα με την τροχαία της  Καλιφόρνιας .

rt_protest-ml-161109_16x9_992-900x350

Οι αστυνομικοί  που συμμετείχαν  στις ταραχές φορούσαν  κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και ρόπαλα  ενώ μπήκαν και  αρκετές πυρκαγιές.

Γενικώς οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική, προκαλώντας  ταραχές και προμηνύοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ  .

Δείτε σχετικά βίντεο
https://twitter.com/AndersonLanham/status/796257181502869504

https://www.instagram.com/p/BMlSd9XBk6E/?tagged=wellgetthroughthis
https://twitter.com/AndersonLanham/status/796612107265404928

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...