Κοινωνία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά τον κατακλυσμό στην Αττική!

- Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην Αττική και σε πολλές ακόμη περιοχές
- 230 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων έχει δεχτεί η Πυροσβεστική!
- "Ποτάμια" οι δρόμοι, οχήματα ακινητοποιήθηκαν, διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλά σημεία
- Πρόβλεψη για χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη! "Κατρακυλάει" ο υδράργυρος μέχρι την Πέμπτη.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 230 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, δόθηκαν, πριν από λίγη ώρα, στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην Κατεχάκη.

Η πρόβλεψη για τον καιρό σήμερα, Κυριακή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και πιθανόν την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις που τοπικά στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Πελοπόννησο, τη Στερεά, και πιθανόν πρόσκαιρα την Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: νότιο 4 α 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια, βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: νότιο 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιο νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 28-11-2016
Καιρός: Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα υπόλοιπα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε βαθμιαία πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Χιόνια και στην Αττική την Τρίτη!
Την Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά προκαλώντας εκ νέου πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη με τις πιο επικίνδυνες περιοχές αυτή τη φορά να είναι το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία, το κεντρικό-βόρειο-ανατολικό Αιγαίο, η Μακεδονία και η Θράκη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στην Τετάρτη να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας!

Από τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού αυτή τη φορά από τα βόρεια προς τα νότια με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 12 με 14 βαθμών κελσίου κατά μέσο όρο αλλά και τις χιονοπτώσεις που την Τρίτη και Τετάρτη θα επισκεφθούν ακόμη και μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ενώ ισχυρές καταιγίδες φαίνεται να σημειώνονται αυτή τη φορά σε Κρήτη και Δωδεκάννησα.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα περιμένουμε από τις πρωινές ώρες της Τρίτης να χιονίσει μέχρι και τα ημιορεινά, ενώ προς το απόγευμα θα χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της πόλης!

Για την Αττική περιμένουμε από το μεσημέρι της Τρίτης να αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά, ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Μάλιστα σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στην Τετάρτη να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι δύο ιδιαίτερα κρύες ημέρες με τον υδράργυρο να κατρακυλάει στους -8 με -10 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας προκαλώντας ισχυρό παγετό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...