Κόσμος

«Συγγνώμη» στη χήρα του Ρώσου πιλότου θέλει να ζητήσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου Su-24 από τις τουρκικές δυνάμεις που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του πιλότου Όλεγκ Πέσκοφ και τη δημιουργία ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει έτοιμος να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από τη χήρα του χειριστή.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιθυμεί να επισκεφθεί τη χήρα του Πέσκοφ και να την στηρίξει οικονομικά.

«Θα θέλαμε να παρέχουμε οικονομική στήριξη στην οικογένεια του νεκρού πιλότου. Μετέφερα στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ήμουν έτοιμος να επισκεφθώ τη χήρα του νεκρού Ρώσου πιλότου, αν συμφωνεί, και να ζητήσω συγγνώμη και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου», είπε ο Τσαβούσογλου στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

Βέβαια, ο αδελφός του πιλότου, Πάβελ Πέσκοφ, είχε τονίσει νωρίτερα πως δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους αποζημίωση από την τουρκική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...