Πολιτική

Στο υποβρύχιο «Ματρώζος» ο Πάνος Καμμένος (εικόνες)

«Όλο το Αιγαίο και η νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι στην εμβέλεια του Πολεμικού Ναυτικού και η συνεχής παρουσία σας, συμβάλλει στην ενίσχυση της αμυντικής διπλωματίας μας και ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον», παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο προσωπικό του υποβρυχίου ΜΑΤΡΩΖΟΣ, όπου επέβαινε για να παρακολουθήσει την άσκηση του ΠΝ «Περισκόπιο», η οποία προέβλεπε, μεταξύ άλλων, εκτέλεση εικονικής βολής τορπίλης κατά στόχου, από το συγκεκριμένο υποβρύχιο.

«Η συμβολή σας, λοιπόν, στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και τη διατήρηση του "status quo" του Αιγαίου είναι καίρια και υψίστης εθνικής σημασίας. Η αποστολή σας αντικατοπτρίζει και αποσκοπεί στην προβολή και την ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας, για τη διατήρηση και εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη ευαρέσκειά του προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού «που έφεραν σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, την ενσωμάτωση των σύγχρονων υποβρυχίων στον Στόλο μας, μετά τις περιπέτειες τις οποίες περάσαμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Πολεμικό Ναυτικό. Χάρη σε εσάς αποδείξαμε ότι οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι άνδρες και οι γυναίκες, το πολιτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, μπορούν να επιτύχουν το ακατόρθωτο. Χάρη σε εσάς έχουμε σήμερα τα υποβρύχιά μας».

«Με την ενίσχυση του Στόλου μας με τα υποβρύχια τύπου «Παπανικολής» και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβαθμίστηκε και αυξήθηκε η μαχητική ισχύς του Πολεμικού Ναυτικού μας. Μέσα σε λίγους μήνες, με την ενσωμάτωση των P-3, θα υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και το δικό σας έργο θα γίνει πιο εύκολο», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Η άσκηση διεξήχθη στον Κόλπο Μεγάρων. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγιώργης.

kamnypvr3

kamnypvr5

kamnypvr7

kamnypvr9

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ