Κόσμος

Συνεχίζονται οι βρετανικές εμμονές- Πάλι «βλέπει» επίθεση από τη Ρωσία η ΜΙ5

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη απειλή από μυστικές απόπειρες αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού οργανισμού για την ασφάλεια και αντικατασκοπία της χώρας, MI5

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Αντριου Πάρκερ, γενικός διευθυντής της MI5, είπε ότι η συγκεκαλυμμένη απειλή από ξένες χώρες, κυρίως τη Ρωσία, αυξάνεται, σε μια εποχή που η απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ συγκεντρώνει την περισσότερη προσοχή.

«Η Ρωσία, χρησιμοποιεί όλο το φάσμα των κρατικών οργάνων και εξουσιών για να ωθήσει την εξωτερική πολιτική της σε άλλες χώρες με όλο και πιο επιθετικούς τρόπους – που περιλαμβάνουν προπαγάνδα, κατασκοπεία, ανατροπές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», είπε, στην πρώτη συνέντευξη σε εφημερίδα που έδωσε ο νυν επικεφαλής της MI5 στο ιστορία υπηρεσίας.

«Η Ρωσία εργάζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και στη Βρετανία σήμερα. Είναι δουλειά της MI5 να το εμποδίσει αυτό. Εκτός από τις δραστηριότητες υψηλού προφίλ της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Συρία, ήταν επίσης υπεύθυνη για την «κρυφή δραστηριότητα υψηλής έντασης μέσω της κυβερνο-απειλής», είπε.

«Η Ρωσία είναι μια συγκεκαλυμμένη απειλή για δεκαετίες. Αυτό που είναι διαφορετικό αυτές τις μέρες είναι ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες διαθέσιμες μέθοδοι».

Επίσης ανέφερε ότι η Μόσχα «όλο και περισσότερο φαίνεται να αυτοπροσδιορίζεται από την αντίθεση προς τη Δύση και φαίνεται να ενεργεί αναλόγως.»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Πάρκερ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Τρίτη.

«Αυτά τα λόγια δεν είναι αλήθεια, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...