Οικονομία

Στουρνάρας: Η Ελλάδα κοντά στην βιωσιμότητα του χρέους

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» δήλωσε την Παρασκευή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Στουρνάρας, εξήγησε μάλιστα, ότι τα μέτρα που θα απαιτηθούν για την ελάφρυνση του χρέους «δεν θα είναι πολύ αυστηρά» και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλύτερο να συμφωνηθούν τώρα, ακόμη και εάν εφαρμοστούν μετά το πέρας του προγράμματος. «Περισσότερη λιτότητα δεν είναι λύση» επισήμανε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως ότι «είναι όλα έτοιμα» για το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ενώ σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, ο διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας». «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...