Κοινωνία

Στον εισαγγελέα ο γνωστός κοσμηματοπώλης που εμπλέκεται στο κύκλωμα Αγγλούπα-Ρομά

Αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες - Συνελήφθη το Σάββατο μετά από έφοδο στο κατάστημά του - Είναι φίλος του προφυλακισμένου Αγγλούπα

Στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11:45 το πρωί της Κυριακής ο γνωστός κοσμηματοπώλης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου για εμπλοκή του στο κύκλωμα της μαφίας των Ρομά.

Στον κοσμηματοπώλη των βορείων προαστείων σύμφωνα με την αστυνομία κατέληγε ένα μέρος από τα ρολόγια και τα κοσμήματα που έπεφταν στα χέρια του Αγγλούπα από τη συμμορία των Ρομά.

Η σύλληψή του έγινε μετά από έφοδο των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο κατάστημα και το σπίτι του κοσμηματοπώλη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ρολόγια, κοσμήματα, ακόμα και πολύτιμοι λίθοι και διαμάντια.

Οι αστυνομικοί πλέον θα ελέγξουν την προέλευση των ρολογιών και των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν ενώ πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή να γίνουν φύλλο και φτερό και τα φορολογικά του επιχειρηματία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί ότι οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής επικεντρώνονται πλέον σε τουλάχιστον είκοσι επώνυμους κοσμηματοπώλες της Αθήνας στους οποίους φέρεται να κατέληγαν τα κλοπιμαία από τη μαφία των Ρομά.

Οι τέσσερις κλεπταποδόχοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ο οποίος ήδη προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου, έχουν συλληφθεί και πλέον συλλαμβάνονται και ασκούνται διώξεις στους κοσμηματοπώλες που προμηθεύονταν από τους κλεπταποδόχους τα πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Στην πολυσέλιδη δικογραφία, αναφέρονται τα ονόματα δέκα γνωστών κοσμηματοπωλών του Κολωνακίου και του Συντάγματος (το όνομα του προσώπου που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπάρχει) και πριν τρεις ημέρες είχαν ασκηθεί σε καποιους από αυτούς διώξεις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ