Κόσμος

Στη Σεβαστούπολη συνελήφθησαν Ουκρανοί σαμποτέρ που ετοίμαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Άνδρες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων  οι οποίοι ετοίμαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, συνελήφθησαν στη Σεβαστούπολη, ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.

« Η  ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας  το βράδυ στις 9 Νοεμβρίου στην πόλη της Σεβαστούπολης συνέλαβε μέλη "τρομοκρατικής" ομάδας του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας, οι οποίοι σχεδίαζαν να διαπράξουν πράξεις σαμποτάζ σε στρατιωτικές υποδομές των ρωσικών δυνάμεων της χερσονήσου της Κριμαίας", αναφέρει το  δελτίο της FSB.

Κατά τη διάρκεια ερευνών κατασχέθηκαν από τους κρατούμενους  υψηλής ισχύος εκρηκτικοί μηχανισμοί , όπλα και πυρομαχικά , ειδικά μέσα επικοινωνίας, καθώς και  χάρτες . Οι  επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται.

Ο Ρώσος βουλευτής της  Δούμας Ντμίτρι Μπελίκ , σχολιάζοντας τη σύλληψη των σαμποτέρ, είπε ότι το Κίεβο δεν σταματά τις  προσπάθειες που έχουν στόχο να εκφοβίσουν τον πληθυσμό της Σεβαστούπολης και της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι απόπειρες δολιοφθοράς από την  ουκρανική κυβέρνηση θα συνεχιστούν , αλλά οι ρωσικές αρχές είναι εκεί να διασφαλίσουν την περιοχή της  Κριμαίας.

Οι επιθέσεις είχαν προετοιμασθεί να υλοποιηθούν από εκπαιδευμένα άτομα κατά κρίσιμων υποδομών της Κριμαίας, και είχαν στόχο να αποσταθεροποιήσουν πλήρως την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση στη χερσόνησο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εκλογών, ανακοίνωσε η ιστοσελίδα της FSB.

1471416839260517584-fotor

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας στην Κριμαία, ανακοίνωσε ότι  εξάλειψε με την δράση της ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών, για τον λόγο αυτόν κρατούνται πολίτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίοι βοήθησαν στην προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ