Κοινωνία

Σπάρτη: Νέες συλλήψεις για τις καλοκαιρινές χασισοφυτείες

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που βρέθηκαν πάνω σε κάποια εργαλεία στην διπλή φυτεία του Πάρνωνα, αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός 30χρονου Αλβανού που καλλιεργούσε 255 χασισόδεντρα

Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους καλλιεργητές που κρύβονταν πίσω από δυο χασισοφυτείες με συνολικά 2.637 δενδρύλλια οι οποίες είχαν είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, η πρώτη στο όρος Πάρνωνα και η δεύτερη μεταξύ των περιοχών της Σελλασίας και του Καραβά στον δήμο Σπάρτης.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που βρέθηκε πάνω σε κάποια εργαλεία στην διπλή φυτεία του Πάρνωνα, αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός 30χρονου Αλβανού που καλλιεργούσε 255 χασισόδεντρα ύψους ως δυο μέτρων σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους πέντε κιλών και 36 γραμμαρίων και άλλα 279 δενδρύλλια ύψους 0,40 εκατοστών ως ενός μέτρου σε έναν εκχερσωμένο χώρο σε αγροτοδασική περιοχή. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Για την τεράστια φυτεία με τα 2.103 δενδρύλλια στη θέση "Παλαιοπαναγιά" της Τουρλίτσας, είχε ήδη συλληφθεί 55χρονος Έλληνας του οποίου τα αποτυπώματα και τα ίχνη του γενετικού υλικού του είχαν εντοπιστεί στον εξοπλισμό και τα αντίσκηνα που είχαν βρεθεί εκεί. Τώρα, οι αρχές συνέλαβαν τρεις Αλβανούς συνεργούς του ηλικίας 29, 32 και 45 χρόνων, οι οποίοι επίσης πήραν τον δρόμο για τον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...