Κόσμος

Σοκ στη Γερμανία: Εξτρεμιστές ισλαμιστές στις τάξεις του στρατού!

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διεξάγει ελέγχους ασφαλείας σε όλους τους νεοσύλλεκτους, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2017, αφού η υπηρεσία αντικατασκοπείας των ενόπλων δυνάμεων (MAD) εντόπισε 20 ύποπτους ισλαμιστές στις τάξεις του στρατού (Μπούντεσβερ), σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.
Ένας εκπρόσωπος της MAD επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό, συμπληρώνοντας ότι είναι επίσης υπό διερεύνηση άλλες 60 περιπτώσεις.

Ένα νομοσχέδιο που θα συζητηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων από το γερμανικό κοινοβούλιο θα επιβάλει να ερευνώνται όλοι οι νεοσύλλεκτοι ώστε να αποτραπεί τυχόν διείσδυση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στον γερμανικό στρατό με στόχο να αποκτήσουν στρατιωτική εκπαίδευση, ανέφερε ο Funke Mediengruppe.
Ο εκπρόσωπος της MAD είπε ότι οι στρατολόγοι έχουν δεχτεί αδιευκρίνιστο αριθμό αιτήσεων από ανθρώπους που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του γερμανικού στρατού μόνο για λίγους μήνες και εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν εντατικά στη χρήση των όπλων και του εξοπλισμού. Σε μια ανακοίνωσή της προς τον όμιλο Funke, η υπηρεσία αντικατασκοπείας αναφέρει ότι ανησυχούσε για μια ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούλιο του 2014, όπου προέτρεπε όσους έχουν στρατιωτική εκπαίδευση να ενταχθούν στην τζιχαντιστική οργάνωση και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του να μάθουν πώς να πυροβολούν και να εξοικειωθούν με τα όπλα.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική αστυνομία συνέλαβε στο Βερολίνο έναν Σύρο με την κατηγορία ότι είναι μέλος ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης. Τον Οκτώβριο, είχε συλληφθεί άλλος ένας Σύρος πρόσφυγας που φέρεται ότι σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ