Αρχείο

Σε σκηνοθεσία νέας τάξης πραγμάτων, σενάριο ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνιστές Τσίπρα-Καμμένο, η Ελλάδα χάνεται

Το άρθρο που αποκαλύπτει τα απόκρυφα της έλευσης στην Αθήνα του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ταυτόχρονα είναι ο προάγγελος της σημερινής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ.

Η Ρωσία περιμένει και… αλυχτάει

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 βρέθηκε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος του Έτους Ελλάδος – Ρωσίας 2016, που περιλαμβάνει το τέταρτο ελληνο-ρωσικό κοινωνικό forum: “Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων”.

Έτσι, στο πλαίσιο της επισκέψεως του ισχυρού Ρώσου Υπουργού στην Αθήνα δεν μπορούσε να μην υπάρξει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τις δυο κορυφαίες συναντήσεις που είχε ο Σεργέι Λαβρόφ στην Αθήνα, αναπαράχθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι οι συζητήσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών με την ελληνική ηγεσία αναλώθηκαν σε επίπεδο οικονομικό, πολιτιστικό και διπλωματικό.

Όταν αυτά τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας, υποβάθμισαν την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, σαν να επισκεπτόταν την Ελλάδα ένας Υπουργός Εξωτερικών, της πλέον ασήμαντης χώρας και όχι ένας Υπουργός μιας χώρας με παγκόσμια δύναμη και ισχύ.

Της ίδιας ακριβώς υποβάθμισης της επισκέψεώς του στην Αθήνα έτυχε ο Σεργέι Λαβρόφ και από την ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Σεργέι Λαβρόφ βρέθηκε στην Αθήνα – σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας – γι άλλον πιο σημαντικό λόγο. Και από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τον καλούσε, τσαμπουκαλεμένα εκείνος ήρθε μόνος του, με πρόσχημα το κοινωνικό forum…

Δεν λείπει ποτέ η αλεπού από το παζάρι.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Τούρκος Σουλτάνος έχει χοντρύνει το παιχνίδι στην περιοχή μας, τορπιλίζοντάς το με συνεχείς δηλώσεις του. Είτε αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος, είτε θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ελληνικότητα των νησιών μας στο Αιγαίο μας. Αυτές οι αμφισβητήσεις από το πουθενά δεν γίνονται ούτε τυχαία, ούτε χωρίς να έχει ο Ερντογάν την κάλυψη του Αμερικανικού παράγοντα.

Γι΄ αυτό έρχεται ο Ομπάμα στην Αθήνα. Για να διευθετήσει τα ζητήματα του Αιγαίου μας και της Κύπρου μας, πριν οδηγηθεί στην σύνταξη. Παρ΄ ότι θα έχουν διεξαχθεί οι Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και θα είναι μια “κουτσή χήνα” όπως λένε οι Αμερικάνοι για τον απερχόμενο Πρόεδρό τους. Είδηση που γράψαμε μόνον εμείς!!

Από αυτό λοιπόν, το γεωστρατηγικό παιχνίδι ανακατατάξεων στην περιοχή μας δεν θα μπορούσε να “λείπει η αλεπού από το παζάρι”. Δεν θα μπορούσε να λείπει η Ρωσία.

Ωστόσο, στο άρθρο μου της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Γκριζάρουν το Αιγαίο ΗΠΑ και Γερμανία”, έκανα λόγο για “περίεργη σιωπή της Ρωσίας”, εκδηλώνοντας έτσι την ανησυχία μου και την αγωνία μου. Διότι ήλπιζα πως ο πραγματικός λόγος ελεύσεως του Σεργέι Λαβρόφ στην Αθήνα, ήταν για να δηλώσει την παρουσία της Ρωσίας σε αυτά τα γεωπολιτικά παιχνίδια που απεργάζονται για την περιοχή μας οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Τουρκία.

Καμιά απόφαση για Αιγαίο και Συνθήκη της Λωζάνης χωρίς εμάς.

Προφανώς βιάστηκα να εκδηλώσω την όποια ανησυχία μου για τη στάση της Ρωσίας στις παγκόσμιες εξελίξεις και δη στην περιοχή μας.

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι γνώριζε πολύ καλά την ατζέντα του Ομπάμα στην Αθήνα. Γνώριζε πολύ καλά ότι ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για το Κυπριακό και για το Αιγαίο, όπως είχαμε επισημάνει σωστά από ημέρες.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργέι Λαβρόφ, ήλθε στην Αθήνα πριν τον Ομπάμα, προκειμένου να του στείλει το μήνυμα – αλλά και στην εδώ ξενόδουλη κυβέρνηση – ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί καμιά αλλαγή στο status του Αιγαίου και της Συνθήκης της Λωζάνης. Ότι, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λύση για το Κυπριακό, έξω από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η Ρωσία είναι μια από τις πέντε (5) μόνιμες χώρες – μέλη του (τα άλλα 10 μέλη είναι μη μόνιμα μέλη με θητεία δυο ετών).

Με άλλα λόγια τους διαμήνυσε (σε Ομπάμα, Μέρκελ, Ερντογάν) πως δεν πρέπει να τολμήσουν να στήσουν κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, γιατί τότε θα δοθούν άμεσες απαντήσεις…

Και όπως μας ενημέρωσε η πηγή μας: Αυτό το ρωσικό μήνυμα έπρεπε να δοθεί από την Αθήνα!!!

Οψόμεθα…

Προετοιμάζουν την αυτοδυναμία Μητσοτάκη.

Και ενώ όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά συμβαίνουν στην περιοχή μας, η προσοχή της κυβέρνησης των Μπολσεβίκων με ψήγματα δεξιών καταδοτών, περί άλλων τυρβάζει.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας μια δημοσκόπηση της εταιρείας PublicIssueκαι η οποία δίνει μπροστά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως (ΝΔ) από το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 24 ποσοστιαίες μονάδες. Δηλαδή, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42% (!!!) και ο ΣΥΡΙΖΑ 18%. Και αν λάβουμε υπ΄ όψη μας την αδιευκρίνιστη ψήφο που ανέρχεται στο 30%, τότε διαπιστώνουμε ότι ενδεχομένως η ΝΔ να άγγιζε το 50%.

Κατά το παρελθόν, μας έχει επιπλέον εκπλήξει η εν λόγω δημοσκοπική εταιρεία, αλλά η παρούσα δημοσκόπηση “έβγαλε” από τα ρούχα του τον κάθε νοήμονα Έλληνα πολίτη. Καθ΄ ότι η ΝΔ των Μνημονίων, η ΝΔ της συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών, η ΝΔ του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, μπορεί να έχει σε προσεχείς εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Παρά ταύτα σε αυτή τη χώρα του παραλογισμού, όλα μπορούν να συμβούν. Όταν κάποιοι βιάζονται ιδιαίτερα να δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Ωστόσο θυμηθείτε τι ακριβώς έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016:

«…Η δεύτερη Μακιαβελική σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι να προχωρήσει στο νέο έτος, μετά την εορτή των Φώτων σε εκλογές. Επιδιώκοντας ωστόσο, την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, προκειμένου να πάρει την καυτή πατάτα των επόμενων αξιολογήσεων από τους “θεσμούς” ο Μητσοτάκης, για να φθαρεί πολιτικά πάρα πολύ πιο σύντομα. Μια αυτοδυναμία της ΝΔ, θα στερούσε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την κυβερνητική συνεργασία με άλλα κόμματα, οπότε δεν θα γινόταν αφαίμαξη άλλου πολιτικού χώρου από τη ΝΔ, όπως ακριβώς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τους “Εξαρτημένους Έλληνες” του ιδεολογικού προδότη Πάνου Καμμένου…».

Επί του πιεστηρίου.

Στα χωριά της Επικράτειας όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίσματα, εγκαθιστούν υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (δηλαδή Τζωρτζ Σόρος), “πρόσφυγες - μετανάστες”. Δημιουργούν και στα Βόρεια σύνορά μας, όπως στα νησιά μας, θύλακες “προσφύγων - μεταναστών”, που ουδείς γνωρίζει εάν μέσα σε αυτούς έχουν παρεισφρήσει τζιχαντιστές, που θα δράσουν την κατάλληλη ώρα…

Επανέρχομαι…

Παναγιώτης Αποστόλου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...