Πολιτική

Ραγκούσης: Πρόταση για κόμμα των «προοδευτικών πολιτών»

«Η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα σύγχρονο ισχυρό προοδευτικό, νέο προοδευτικό κόμμα το οποίο θα έχει την εξής ειδοποιό διαφορά: ότι δεν θα είναι το κόμμα των 5 επωνύμων αλλά θα είναι το κόμμα των προοδευτικών πολιτών»

Την πρότασή του για ένα νέο κομματικό σχηματισμό κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Action 104,6.

«Εδώ η ιδέα δεν είναι να φτιαχτεί το κόμμα του Χριστοδουλάκη, της Σπανού, του Ραγκούση, του ενός του άλλου, και ούτω καθεξής. Εδώ η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα σύγχρονο ισχυρό προοδευτικό, νέο προοδευτικό κόμμα το οποίο θα έχει την εξής ειδοποιό διαφορά: ότι δεν θα είναι το κόμμα των 5 επωνύμων αλλά θα είναι το κόμμα των προοδευτικών πολιτών. Με την εξής έννοια: ότι για όλα όσα συγκροτήσουν, όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να συγκροτήσουν ένα κόμμα, που είναι από την ηγεσία του μέχρι τις βασικές πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις, δεν θα αποφασίσουν σε ένα παρασκήνιο, 5 στελέχη, 5 πολιτικοί και ούτω καθεξής, αλλά θα αποφασίσουν οι πολίτες που θα δεχθούν να πλαισιώσουν ως μέλη τον νέο φορέα.

Αυτή είναι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά, αυτό είναι το μεγάλο και πολύ σπουδαίο καινούργιο που μπορεί να φέρουμε και μπορούμε και πρέπει να φέρουμε στην πολιτική ζωή του τόπου.

Προφανώς για να φτάσει σ' αυτό το σημείο μία πολιτική πρωτοβουλία, πρέπει κάποιοι που έχουν την εμπειρία και τη βούληση, την αποφασιστικότητα, να κάνουν το πρώτο βήμα. Αλλά αυτό θα είναι το πρώτο βήμα χωρίς να είναι όμως αυτό το κρίσιμο βήμα. Γιατί το κρίσιμο βήμα είναι η συμμετοχή του πολίτη ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για όλα όσα σας προείπα, από την ηγεσία έως τα βασικά και μείζονα πολιτικά θέματα που απασχολούν τη χώρα».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, σχολίασε: «Ο κύριος Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος και ενεργό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ως Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εδώ επιτρέψτε μου, επειδή συνδέεται με το τι γίνεται με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, προσέξτε, εδώ η ιδέα η δική μας, αν θέλετε η βούληση κι η θέληση, δεν είναι να κατακερματίσουμε περαιτέρω τον χώρο τον συγκεκριμένο που σας προείπα. Είναι αν θέλετε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τον ενοποιήσουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ