Κοινωνία

Πορτογαλία: Ανυπολόγιστη ζημιά σε άγαλμα από τουρίστα που επιχείρησε να βγάλει...selfie (εικόνα)

Χωρίς καμία αμφιβολία βρισκόμαστε στην εποχή των selfies. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τραβήξει φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα του κινητού. Από αυτήν την μανία ωστόσο, μερικές φορές προκύπτουν... απρόοπτα.

Οι άνθρωποι κοιτούν την κάμερα, επικεντρώνονται στον φακό και πολύ συχνά ξεχνούν... το περιβάλλον γύρω τους. Κάποιες φορές αυτό δημιουργεί... κυκλοφοριακά προβλήματα ανάμεσα στους πεζούς. Κάποιες άλλες, τα αποτελέσματα είναι πολύ χειρότερα.

Στην περίπτωση ενός Βραζιλιάνου τουρίστα, που βρέθηκε στην Λισσαβώνα για διακοπές, το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα άσχημο. Κατά την ολιγοήμερη επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, επισκέφτηκε το Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης. Θέλοντας να βγάλει μια selfie μπροστά από ένα εντυπωσιακό άγαλμα του 18ου αιώνα, άνοιξε το κινητό του, σκόνταψε κάνοντας βήματα πίσω και κατέληξε να το κάνει... χίλια κομμάτια.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην αίθουσα, πήρε φωτογραφία το περιστατικό και το ανέβασε στο Facebook, με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο Jose Alberto Seabra Carvalho, αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου που κλήθηκε να μιλήσει για το συμβάν, εξήγησε πως: «Δουλεύω πάρα πολλά χρόνια στο μουσείο αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο παρόμοιο περιστατικό».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζημιά που έγινε στο άγαλμα δεν μπορεί να διορθωθεί. Η υπόθεση πλέον διερευνάται, με το όνομα του τουρίστα να μην έχει δοθεί στην δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ