Κοινωνία

Πορεία διαμαρτυρίας από τους ρακοσυλλέκτες στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι ρακοσυλλέκτες, με αφορμή την απομάκρυνση τους που διέταξε πριν από 15 ημέρες ο Δήμος Αθηναίων από την περιοχή του Ελαιώνα όπου πραγματοποιούσαν το υπαίθριο παζάρι του.

Αν και ο Δήμος Αθηναίων του έχει παραχωρήσει άλλη περιοχή προκειμένου να κάνουν το παζάρι τους, οι ρακοσυλλέκτες αντιδρούν και ζητούν να τους επιστραφεί και πάλι το παλιό σημείο όπου εκθέτουν την πραμάτεια τους. Το σημείο αυτό βρίσκεται δίπλα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα.

Οι ρακοσυλλέκτες έφτασαν στο περιφραγμένο υπαίθριο χώρο κι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του δήμου Αθηναίων και ταυτόχρονα ζητούσαν να τους δοθεί πάλι πίσω ο χώρος που για πολλά χρόνια πουλούσαν την πραμάτεια τους. Στις 13 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων μαζί με μπουλντόζες, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, έφτασαν στο χώρο του Ελαιώνα και ξήλωσαν τους αυτοσχέδιους πάγκους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης