Επιστήμη

Περού: Ίχνη προηγμένης αρχαίας τεχνολογίας σε πόλη των Ίνκα (βίντεο)

Το Ollantaytambo είναι μια πόλη των Ίνκα και ένας αρχαιολογικός χώρος στο νότιο Περού, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Κούσκο.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 2792 μέτρα (9160 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή της Ollantaytambo.
Κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Ίνκα το Ollantaytambo ήταν η βασιλική περιουσία του αυτοκράτορα Pachacuti που κατέκτησε την περιοχή και έχτισε στην πόλη ένα τελετουργικό κέντρο.
Κατά τη στιγμή της ισπανικής κατάκτησης του Περού χρησίμευε ως οχυρό για το Manco Yupanqui, ηγέτη της αντίστασης των Ίνκα. Σήμερα είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, λόγω των κτιρίων των Ίνκα και θεωρείται ως ένα από τα πιο κοινά σημεία εκκίνησης γνωστό ως Trail Inca.
Το Ollantaytambo μπορεί να συγκριθεί σε μεγαλείο με άλλους αρχαίους τόπους όπως το Puma Punku, Τεοτιχουακάν, ακόμα και οι Πυραμίδες της Γκίζας.

Μερικές από τις λιθοδομές που υπάρχουν στο Ollantaytambo εμφανίζουν αποδείξεις «εξαιρετικά προηγμένης αρχαίας τεχνολογίας» που έχει χαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Είναι πιθανό αυτή η αρχαία πόλη να χτίστηκε αποκλειστικά με τη χρήση ξύλινων και χάλκινων εργαλείων; Πώς οι αρχαίοι κατάφεραν να κουβαλήσουν τεράστια βράχια και να φέρουν στη θέση όπου βρίσκονται σήμερα;
Πρόκειται για ένα ένα θαύμα της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής που είναι ένα φρούριο και μία πολύπλοκη πόλη μαζί, και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την κατασκευή του.
Κοιτάζοντας το Ollantaytambo εντοπίσαμε μια συγκεκριμένη θέση που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Υπάρχουν τεράστια κομμάτια βράχου που οι αρχαίοι έκοψαν σε περίεργα αλλά και εξαιρετικά ακριβή σταυρωτά μοτίβα.

ollantaytambo
Αυτά τα σχέδια φαίνονται σαν να έγιναν από κάποιο είδος μηχανημάτων. Τι είδους τεχνολογία θα μπορούσε να φτιάξει τέτοια σχέδια πριν από χιλιάδες χρόνια;
Μερικοί έχουν ακόμη τολμήσει να πουν ότι αυτά τα συναρπαστικά σταυρωτά σχέδια δημιουργήθηκαν από κάποια συσκευή λέιζερ που οι αρχαίοι οικοδόμοι χρησιμοποίησαν στο Ollantaytambo στο Tiahuanaco και στο Puma Punku.

https://youtu.be/xGxRd8V1TEw

apocalypsejohn.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ